2014-09-10 2964 浏览
星期六約左舊朋友聚舊,原本都諗住順便食餐飯但係又無乜好心水,於是行行下誤打誤撞就黎左呢間花千樹去到既時候係七點鐘,係門口見到入邊其實唔算好大,又好似幾多人咁,心諗應該有排等,點知等左一陣就入得,仲要係卡位,啱曬我地傾計聚舊睇到D落單紙選擇都幾多,即刻抽曬出黎寫心水既野食諗住先寫野飲涼下喉,但搵極都搵唔到飲品個張紙問下侍應先知原來野飲係要揾佢地講落單既,有七款汽水免費任飲,特飲就要加錢我地得兩個人食,所以唔敢寫太多落完單過左幾分鐘,D野食好快就黎到鴨胸好滑又夠味,如果送飯實一流我平時食放題好少食壽司,都係食魚生為主芥末一早放左係枱面,應該係磨出黎既D魚生襯好曬好靚咁一盤上枱我最鐘意食三文魚,D三文魚新鮮得黎又厚又爽口,正!無幾耐D炸物都上枱,每樣都點左D先有焦糖炸薯、炸雞、炸蠔同炸芝士帶子芝士帶子最有驚喜,一咬就流D芝士出黎,又彈牙天婦羅方面只係點左蝦,D蝦夠大隻,粉又唔多鐵板燒食物都係每樣點左D黎食,有帶子、牛柳同雞叫既單位好似係一客一客咁,份量就啱啱好,唔多唔少串燒選擇都幾多,貪心既我每樣都想試下於是差唔多樣樣都有叫到燒羊架係最好食既,特別係比較薄個D,更入味同更易咬食左咁多肉當然要
星期六約左舊朋友聚舊,原本都諗住順便食餐飯
但係又無乜好心水,於是行行下誤打誤撞就黎左呢間花千樹
睇到D落單紙選擇都幾多,即刻抽曬出黎寫心水既野食
諗住先寫野飲涼下喉,但搵極都搵唔到飲品個張紙
我地得兩個人食,所以唔敢寫太多
落完單過左幾分鐘,D野食好快就黎到
鴨胸好滑又夠味,如果送飯實一流
我平時食放題好少食壽司,都係食魚生為主
芥末一早放左係枱面,應該係磨出黎既
D魚生襯好曬好靚咁一盤上枱
我最鐘意食三文魚,D三文魚新鮮得黎又厚又爽口
,正!
無幾耐D炸物都上枱,每樣都點左D先
有焦糖炸薯、炸雞、炸蠔同炸芝士帶子
芝士帶子最有驚喜,一咬就流D芝士出黎,又彈牙
天婦羅方面只係點左蝦,D蝦夠大隻,粉又唔多
鐵板燒食物都係每樣點左D黎食,有帶子、牛柳同雞
叫既單位好似係一客一客咁,份量就啱啱好,唔多唔少
串燒選擇都幾多,貪心既我每樣都想試下
於是差唔多樣樣都有叫到
燒羊架係最好食既,特別係比較薄個D,更入味同更易咬
食左咁多肉當然要食翻D菜啦,所以我地叫左碟炒雜菜,賣相都唔錯
整體黎講都好滿意,特別係上野食好快,又冇漏單
因為之前食過好多間放題,最令人燥底既就係漏單同野食黎得慢
侍應既服務都唔錯,每次上菜都講唔好意思,搞到我都感到唔好意思
可能係因為係酒店入邊,所以餐廳環境都幾優雅,但價錢唔算好貴
下次要帶埋屋企人再黎食!
2014-08-24