2021-10-19 74 浏览
為咗拯救地球,我決定多吃素食!荃灣嗰間天·悠蔬食裝修得好夢幻好靚🥰身處喺咁優美嘅環境下進食,人都開心啲🤗好多人覺得素食唔好味,但其實素食都可以好高質,令你忘記你係食緊素。依間素食餐廳就做到啦,由前菜到甜品都好出色👍🏽值得一讚!🥣前菜&湯: 雪燕椰菜花南瓜甘筍薑湯配奇亞籽紫薯蘋果薯仔伴苺乾-睇個名都知非常健康💪🏼轉季天氣逐漸乾燥,飲依款湯可以潤喉之餘仲可以健脾益胃👍🏽個前菜就好似進階版薯仔沙律咁,但食材更豐富同更有營養😬🍹飲品: 柚子青檸蘆薈冰茶-有我最愛既蘆薈粒粒食😍好味得黎仲好清新好開胃!幫助消化😃主菜: 🍛菠菜合桃野菌忌廉意大利飯配香脆腐皮卷-炒得好香,我覺得有少少黑松露味。意大利飯掛晒汁,硬度適中。最正係個腐皮卷~不過得一舊唔夠喉😅🍲素瑤柱桂花賽螃蟹素翅-久違了的賽螃蟹…仲加埋d素翅,口感再提升!再落少少醋….perfect😉🍡最後以煙煙韌韌既宇治抹茶之旅作完美既總結👍🏽

個前菜就好似進階版薯仔沙律咁,但食材更豐富同更有營養😬

🍹飲品: 柚子青檸蘆薈冰茶
-有我最愛既蘆薈粒粒食😍好味得黎仲好清新好開胃!幫助消化😃