2019-02-28
朋友聚會,相約左 當下。 一家充滿住異過風情的餐廳,一邊係高身bar枱位,一邊正常餐枱,整個裝潢都係同一主調,令人舒服感覺。晚餐有散叫/Set dinner, Set dinner 有 Deluxe Set or Dinner for two, Deluxe可以因應想食唔同選項去決定dinner set, 而兩款set dinner有不同主菜選擇,我地選擇左Dinner for Two ($498)aily Soup - 南瓜蓉湯,味道香濃,隱約有香草味散發出,配有香脆多士。Garden Salad - 沙律新鮮美味👍🏻黑松露野菌闊條麵 - 香濃黑松露溶入野菌,味道唔錯。闊條麵分量亦剛剛好。美國安格斯肉眼牛扒(10oz) - 肉眼扒要求7成熟,煎到香濃,表皮有少少燒焦,但內裡肉身完全達到7成熟程度。飲品 - 橙汁&Organic Tea - Earl Grey,有機茶味道啖少少,新嚐試。
晚餐有散叫/Set dinner, Set dinner 有 Deluxe Set or Dinner for two, Deluxe可以因應想食唔同選項去決定dinner set, 而兩款set dinner有不同主菜選擇,我地選擇左Dinner for Two ($498):
Daily Soup - 南瓜蓉湯,味道香濃,隱約有香草味散發出,配有香脆多士。
Garden Salad - 沙律新鮮美味👍🏻