2017-06-30 1771 浏览
系open rice 订座可以系七点前享用sunset menu, 两个course $298, 三个就 $348,见咁平就可以试依间餐厅,当然就订位试试啦。总统商场拆咗之后,我都系第一次黎依个新起既商场,其实依度应该系商业大厦,因为只有地下系商舖。餐厅系最高个层,一入去就觉得装修得几靓,楼底又高,由于到达时大约六点九,天未黑,望出去可以望到好远,好靓。餐厅服务几好,好多侍应,可能时间尚早,全程都系同一个侍应招待,佢好热心介绍菜式。我地点咗两份三个course, 无额外点餐饮都无黑面。点完菜,佢仲好热心同我地讲可以经露台楼梯上顶楼,系天台酒吧,望出去仲靓,可以系等上菜前先去影吓相,咁我地当然就上去睇睇啦。哗,个景好开扬,无玻璃遮挡下好靓,今日天气又好,真系可以望到好远,剩系依个景都值回票价。影完相,返落去已经有前菜,系额外送既,一口份量,几开胃。未几就送上前菜,我点既系海鲜荟,有啲似送个款,但多啲唔同既海鲜,有啲似食日本刺身。另一款系吞拿鱼他他,好好食,好浓郁既吞拿鱼味,无筋。主菜点了煎焗三文鱼同意大利饭,个三文鱼外皮脆,肉又多汁,好好食,系份量少了点。意大利饭都好好食,不过又系细

影完相,返落去已经有前菜,系额外送既,一口份量,几开胃。

主菜点了煎焗三文鱼同意大利饭,个三文鱼外皮脆,肉又多汁,好好食,系份量少了点。意大利饭都好好食,不过又系细份咗啲。

甜品就要咗芝士饼,卖相不错,味道就一般啦。

总括内说,依个价钱系有惊喜既,本来以为依间野食未必咁好,但黎到无论卖相同味道都好,不过可能系sunset menu, 份量相对少了点。如果正常惠顾,系依度食一餐每位应该要过800,所以咁既价钱可以试到,剩系个景已经值回票价。
送既,酸酸甜甜几好食
前菜,有啲似送个款,但多啲唔同既海鲜
吞拿鱼他他,好好食,个碟都好特别
煎焗三文鱼,好脆又多汁,系细件咗少少
  • sunset menu