2006-04-16
一睡睡到三時, 找死. 非常之唔好意思, 故請大家o黎呢度食tea, 因為見好少人, 唔駛等.環境是一流的(少人does play a part, of course). Except for the first hour when 有人在下層表演, 我們坐到最入都覺得好嘈. 六時後燈光較喑, 情調無得彈. 服務亦佳. 齋坐好一陣子凈吹水冇人干涉兼主動加水. 讚.假日冇tea set, 散嗌. 仲好, 冇咁多制肘.煎蝦餅: 好味, 趁熱食尤佳. 栗子朱古力餅+焦糖脆脆雪糕: 前者栗子味失蹤, 似齋朱古力餅. 後者奶味極重, 焦糖脆脆僅限於頂部一些碎. 薄荷朱古力咖啡: 有cream和chocolate syrup, 好肥. . . 薄荷味加朱古力是一流配搭, 但咖啡味嘛. . . 藍莓奶昔: 醉人的紫咩咩檸蜜: er. . . 整體而言: 精緻, 賣相大於一切. 食下午茶冇所謂, 食正餐就應該唔抵.
假日冇tea set, 散嗌. 仲好, 冇咁多制肘.
煎蝦餅: 好味, 趁熱食尤佳.
藍莓奶昔: 醉人的紫
咩咩檸蜜: er. . .