餐厅: 沙田凱悅酒店咖啡廳
资讯:

2023-06-11 1083 浏览
近排凯悦酒店推出世界海洋日餐单 餐单上嘅所有海鲜都系采购可持续发展同负责任嘅渔业 好有环保意义 所以就等我哋试吓好唔好食先😚头盘👅加拿大野生捕捞带子牛油果沙律 $200加拿大嘅带子食落几有弹性 同埋都几大只🤩煎得好香 再配埋牛油果 橙 甘笋汁配搭嘅沙律 酸酸地 好开胃😋👅养殖虎虾蕃茄水牛芝士藜麦沙律 $200虎虾咬落好爽弹 同埋都有好多只虎虾 藜麦沙律嘅调味都好清新😝主菜👅延绳钓法国白鳕鱼配忌廉菠菜 $320呢个系男小编嘅最爱😍白鳕鱼食落好嫩滑 配埋忌廉酱汁 口感更加顺滑 好食🤤👅挪威养殖三文鱼伴大啡菇 $298烹调三文鱼嘅火候控制得啱啱好 唔会煎得太干 仲有啲肉汁 油脂几丰富😆👅泰式红咖喱环保养殖虾 $248呢个系女小编觉得最有惊喜嘅‼️佢嘅红咖喱好惹味 辣辣地 又食到椰汁香 酱汁浓稠得嚟唔会太过杰身 养殖虾依然都系好爽弹 好味😋甜品👅沙田苹果批呢个甜品系佢哋嘅招牌 佢嘅饼底够薄 咬落够松脆😙苹果馅好丰富 正😝饮品👅芒果蜜桃特饮芒果味最出 可以一试👅西瓜乳酪特饮乳酪味道比较突出 唔会太甜总括嚟讲 呢度嘅食物真系几有水准🥰同埋环保海鲜餐又好有意义 同埋坐得好舒服 服务都好好 大家要嚟呢度

头盘

👅芒果蜜桃特饮
芒果味最出 可以一试

👅西瓜乳酪特饮
乳酪味道比较突出 唔会太甜

总括嚟讲 呢度嘅食物真系几有水准🥰同埋环保海鲜餐又好有意义 同埋坐得好舒服 服务都好好 大家要嚟呢度一试🙈

😋 好味:9.00/10
🤑 价钱:7.98/10