食韓日燒初哥攻略: 最緊要識食! 1. 老實講句: 要食就俾貴啲午市連韓燒睇好多網上評價, 都係負皮, 其實壽司質素真係較一般 (但都不乏好食既選擇).  所以, 雖然話午市連韓燒俾貴啲, 85蚊一個人, 但係壽司放題真係不建議.  公平講句, 如果真係淨食壽司食到飽又唔覺得厭, 壽司既質素本身都要有返咁上下, 但係理應都要俾返相對既價錢.  而且壽司款式唔多, 不見有火炙壽司之類特式壽司. 入正題, 好食既壽司選擇係有款應該煙燻三文魚腩壽司 (上面有蔥花). 入口有即溶感, 有燻過魚油既甘味, 幾好食, 有賣相, 但係出既數量唔多, 有既快手啦! 另外, 可以食啲"安全"既壽司, 例如粟米沙律, 腐皮之類...(甜蛋, 蟹柳應該都可以, 不過今次無試) 如果只想食三文魚刺身壽司既朋友, 都係對三文魚刺身有一定要求既朋友, 所以建議係要三思, (其實三文魚唔夠凍, 好林, 無口感, 個飯都有啲偏硬, 更加令人覺得個三文魚唔夠實淨)2. 韓燒食得過韓燒溫馨須知: 有韓燒經驗既人都知道, 燒雞翼係特別難熟, 可以燒到燶皮入面都係有血水, 雞翼就難燒嫁啦簡單評價: 調味都不俗, 唔覺得食完會
食韓日燒初哥攻略: 最緊要識食!

1. 老實講句: 要食就俾貴啲午市連韓燒

2. 韓燒食得過

簡單評價: 調味都不俗, 唔覺得食完會好口渴, 唔會太咸. 雞、牛、豬、豬大腸、多春魚都唔會差, 小編期望低反而有驚喜
幾個人上完堂, 吹住水食都好舒服.

可能我地11點半開始食, 無咩人食, 唔使同人爭食, 舖面都特別乾淨. 食物櫃尚算企理.

座位桌面上有個盒載著牛油紙, 要轉可以自己隨便轉 (有見過韓燒店要轉牛油紙要另加少少錢, 令人無言
總結: 85蚊有日韓配搭, 左手迴轉壽司, 右手韓燒,吹水食lunch絕對無問題 學生哥品味之選

其他

韓日燒既然做得壽司放題, 就可以做多啲特式壽司, 免得有人因為食過淨壽司放題,食到怕而唔再幫襯.  (當然唔係紅豆軍艦
可能加啲咩牛油果加州反卷之類 )

(利申是一位雞手鴨腳的良心客人--總覺得攞食物果陣好易跌一舊半舊落地, 可能小編同朋友比較雞手鴨腳, 但作為良心食客就要自己跌食物落地應該自己清理, 特別地方淺窄, 有食物喺地會特別影響其他食客既觀感; 不過好彩其他食客都好似無我地咁跌食物, 所以地方幾乾淨
2017-03-21