2022-09-28
足球迷餐廳⚽️必定係諗起Lockeroom,之前喺山頂分店食過,覺得有特色得黎又好食😋尋晚喺給油麻地收工,就選擇左譽發大廈既分店試下😌一打開𨋢門已經好肯定自己唔會去錯地方😂全店都以球衣,有關足球既用品包圍,整齊得黎令有好有朝氣😌油麻地分店同山頂既餐牌有點不同,有好多Set dinner 選擇,我地分別點左二份☺️前菜:玻璃樽沙律一個個玻璃樽盛裝好既沙律,感覺好fresh ,配有黑醋沙律汁相當醒胃餐湯:南瓜湯+蒜蓉法包太配了!南瓜湯好濃郁,蒜蓉包外脆內軟炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖燒肉汁$198牛肋排香氣撲鼻,烤得好香😋配有薯蓉同蕃茄同炒香的羽衣甘藍波士頓活龍蝦半隻配白松露忌廉汁意大利飯$188令人靈魂也熔掉的意大利飯🫠好好好好食,超濃郁白松露忌廉,重重包圍住每一粒飯,最精彩部份喺龍蝦中把蝦膏同芝士拌飯🫣好食得過份既製梳乎厘班戟$88 (6折)跟餐追加甜品有6折優惠,當然不能錯過,即叫即製熱辣辣送上😍震揗揗見到都好治癒,配埋吉士醬超正飲品我地選擇左即磨咖啡,同梳乎厘太襯了,估唔到末飲先被咖啡杯吸引左❤️總結:環境舒服😌又可以欣賞下球衣真係好適合球迷到訪
前菜:玻璃樽沙律
餐湯:南瓜湯+蒜蓉法包
太配了!南瓜湯好濃郁,蒜蓉包外脆內軟
炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖燒肉汁
牛肋排香氣撲鼻,烤得好香😋配有薯蓉同蕃茄同炒香的羽衣甘藍
波士頓活龍蝦半隻配白松露忌廉汁意大利飯$188
既製梳乎厘班戟$88 (6折)
總結:環境舒服😌又可以欣賞下球衣
真係好適合球迷到訪