2025-08-06
今日同朋友黎到Tower535嘅Lounge Hakuba食晚飯。之前lunch系食過,主打食日式小菜便當,估唔到一到夜晚唔同左,系居酒屋路線,環境都好適合同朋友放工飲返兩杯嘆下🍻今次叫左二人set, 有11樣野,好豐富好抵食!仲叫左兩杯cocktail🍸前菜嘅芥辣八爪魚超級清新。微灼過嘅帆立貝鮮甜,三文魚油香。酥炸雞翼非常香口,抵讚係單骨雞翼超方便,配上柚子蜜糖解膩,食不停口。炸豆腐外脆內軟,滑捋捋,而且非常入味,大讚!太卷方面,芝士牛油果香,牛肉濃,非常飽肚。串燒方面,明太子鹹香絕配淋淋嘅山藥,金菇肥牛卷外面嘅燒汁芝麻香入面絲絲金菇口感紮實,濃香紫蘇配上鮮嫩雞腿肉,加埋流心蛋配五花腩嘅新穎組合,想酒一流。鰻魚炒飯,粒粒分明,鰻魚汁滲入珍珠米相當入味,鰻魚不但足料又香濃。甜品鯛魚燒香口又爆漿,完美作結。飲品方面叫左兩杯cocktail, 佢地嘅cocktail都好靚好特別,值得一試!蘭:白蘭樹下Gin做基酒,有白蘭嘅香,同淡淡嘅陳皮香,混入紫蘇同tonic,充滿獨特草本幽香。山:同樣以gin做底,加入wasabi嘅山感覺截然不同,同樣有紫蘇香,更有薑,青瓜嘅清新,再有山葵嘅餘韻。
前菜嘅芥辣八爪魚超級清新。微灼過嘅帆立貝鮮甜,三文魚油香。
炸豆腐外脆內軟,滑捋捋,而且非常入味,大讚!
太卷方面,芝士牛油果香,牛肉濃,非常飽肚。
甜品鯛魚燒香口又爆漿,完美作結。