2019-03-05
好似唔系好多人知道佢系flipper's嘅姊妹店 😙 班戟款式基本上一致,覺得佢哋嘅配方仲更加好食添 ☺️ 主食方面呢個明太子沙律💕 《草莓藍莓香蕉-班戟》首先想講 Pancake 比預期出得快成倍 😋 本來諗住要等半個鍾起碼先有得食但最後等咗10分鐘都冇就已經嚟到 😍 班戟蛋香濃郁 😙 覺得俾 flipper's 仲要明顯,相對嚟講亦都冇咁流質~唔會動 L 震騰騰,半熟班戟嚟講算比較實淨 🤗 但我自己其實 prefer 呢撞質地多過一舊雲系口內融化個種 😉 cream 同生果都俾得好多,食到最後先清晒💕《明太子醬海膽意粉》呢個見到一致好評咁濟 😆 海膽色澤唔錯 😎 好似瀑布咁傾瀉系意粉面頭,菜式嘅佈置別出心栽 😌 撈勻之後海膽嘅鮮味都算可以滲透到出嚟。明太子醬嘅份量好夠 🙆 creamy 度都足夠 😃 唯一就係意粉如果可以彈牙番少少會更適合,宜家偏淋嘅麵條撈汁後更加黏成一團💕《Cookie Frappe》曲奇沙冰啱鐘意 Cookies n' Cream 嘅你,如果你自問比較嗜甜🍦,呢杯會滿足到你味蕾👅,但要慢慢飲如果唔系好容易濟💕《Mint Mocha Fr
💕 《草莓藍莓香蕉-班戟》
💕《明太子醬海膽意粉》
💕《Cookie Frappe》
💕《Mint Mocha Frappe》
如果你鍾意有咖啡氣息嘅飲品的話就可以考慮呢杯 💁 薄荷雖然係主調,但就唔算太濃烈。總括嚟講沙冰都比較甜,而且唔算非常幼滑綿身