2022-03-20 6 浏览
一早已聽聞銅鑼灣百樂中心開了一間以靚靚花牆、配上超多打卡位的浪漫Cafe 「就是偏偏喜歡你」,今日終於有機會抽空,第一時間開門就衝入去,影呀!影呀!影呀!聞名不如見面,一大幅花花牆身,當中更添上WING嘅名字,真係夠哂浪漫💕,細問下原來會定期選出名字轉換,亦可跟店主聯絡作包場慶祝之用,真係超浪漫,又好有心思!南瓜忌廉湯南瓜湯入口香浪細滑,南瓜味相當突出,啖啖Creamy。小熊粒粒草莓牛奶🧸來到當然要叫招牌飲品 - 小熊粒粒!可愛小熊造型粒粒冰,就像在哂日光浴,浸著士多啤梨牛奶,打卡一流。草莓牛奶入口清新而香甜,甜度適中,難怪見到每一枱都緊有一杯🥰🥰。蜜糖杞子四菊花畫茶他們以靚靚花花茶壺裝著畫茶,畫茶蜜糖味突出,有著淡淡菊花清香味,一解食物的飽膩感,而又有一種高貴嘅感覺。菠蘿照燒雞排黑炭漢堡就是偏偏喜歡你,鬆軟嘅黑炭漢堡,配上香滑照燒雞排、更有多汁香甜菠蘿、酸酸甜甜蕃茄、這無懈可擊的漢堡組合,令人食唔停口!忌廉汁海蝦燴意粉🦐賣相都有著少女心嘅情懷,燴意粉做到條條掛汁效果,食起落口感Creamy,而且更有大大隻肥厚海蝦,爽口彈牙,嚼勁十足。熔岩石山(朱古力)最後當然要食埋佢地推介嘅熔岩石山

南瓜忌廉湯
南瓜湯入口香浪細滑,南瓜味相當突出,啖啖Creamy。

小熊粒粒草莓牛奶🧸
來到當然要叫招牌飲品 - 小熊粒粒!

蜜糖杞子四菊花畫茶

菠蘿照燒雞排黑炭漢堡

忌廉汁海蝦燴意粉🦐

熔岩石山(朱古力)
最後當然要食埋佢地推介嘅熔岩石山,那份爆漿嘅諗起都好期待!
兩大片厚吐司加上爆多朱古力餡料,切開時那種澎湃蜂湧出來,十分治療!
超多嘅朱古力醬在麵包上,食起來啖啖醬料,但又不會太甜(原來用上低糖配方),中層更有朱古力🍫脆脆,口感豐富,令人著迷。

最後不得不讚揚一下他們的服務態度,由擺碟到介紹、上菜,都非常細心,更主動查詢需唔需要幫我地影相📸️,真係值得表揚一下👍🏻。