餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

2021-08-07 60 浏览
翡翠拉麵小籠包 有新menu, 用雲南野生黑虎掌菇菌入饌。 黑虎掌係宮廷貢品, 屬菇菌類裏嘅珍品, 能幫助提升人類免疫力, 低卡、低脂、低膽固醇, 健康有益梗係要試下啦!滋味黑虎掌套餐 $688四人份量有點心、前菜、主食、湯羹和甜品, 全面得嚟又幾經濟實惠!點心黑虎掌小籠包招牌小籠包加入黑虎掌, 皮薄肉嫩多汁, 味道似松露濃沃醇厚, 記得要趁熱食, 香味道更濃!百步香蔥油餅香脆鬆化, 全無油膩感, 食到淡淡香蔥清爽,令人清新嘅感覺!自選三色拼盤前菜選了雞絲粉皮、燻魚、鎮江排骨。粉皮幼滑爽口涼拌雞絲和麻醬, 寶貝女至愛, 食到停唔到口。燻魚滷得入味。鎮江排骨酸甜醒胃。主食黑虎掌蝦仁炒飯黑虎掌切粒炒香, 突出濃郁嘅菇菌味道, 加入蝦仁炒飯, 不失蝦肉鮮味, 豐富層次口感, 配搭出色!小菜紅燒獅子頭經典名菜, 肉質嫩滑, 老少咸宜大人細路都啱食!重慶水煮牛肉辣中帶麻, 惹味不嗆口, 牛肉鮮嫩, 一定要食埋墊底嘅寬粉, 滋味無窮!乾煸四季豆炒得有鑊氣, 咸度適中, 乾身唔油膩, 送飯一流。宋嫂魚羹濃稠厚身, 啖啖魚肉加點醋, 份外鮮甜味美!豆沙鍋餅外皮薄身香口爽脆, 內裏豆沙熱辣辣唔會太甜,

滋味黑虎掌套餐 $688

主食
黑虎掌蝦仁炒飯

小菜
紅燒獅子頭
經典名菜, 肉質嫩滑, 老少咸宜大人細路都啱食!

重慶水煮牛肉

乾煸四季豆
炒得有鑊氣, 咸度適中, 乾身唔油膩, 送飯一流。

宋嫂魚羹
濃稠厚身, 啖啖魚肉加點醋, 份外鮮甜味美!

豆沙鍋餅
外皮薄身香口爽脆, 內裏豆沙熱辣辣唔會太甜, 啱曬我口味!