2024-04-11
中環蘭桂芳一向燈紅酒綠,最近新開左一間以玫紅色玫瑰主題,門口擺放一個透明三角鋼琴🎹,會自動彈奏樂曲🎶二至四人紅色絨面座位寬敞🌹可以細細品嚐法式美食。中央有一個吧枱,亦可以選擇收工後坐喺高腳凳上小酌一番🥂⭐️a la carte menu✨Foie gras toast $198 (1pc)鵝肝多士,兩面煎得金黃酥脆,配上紅菜頭絲同埋紅菜頭醬,可以消除油膩感。✨Sea urchin toast $188 (3pcs)用上加拿大海膽,配上香脆多士,係一味適合多人分享嘅餐前小食。------------------------------⭐️Set Dinner$688/ personAppetiser ✨Marinated Tomatoes 🍅 從香港本地農場種植嘅有機蕃茄,非常juicy,中間配上蕃茄雪葩,底下墊有海草餅乾,令口感更加豐富同清爽。✨Japanese Oyster 🦪 來自日本嘅新鮮生蠔,個頭不小,配上青檸粒同埋魚子醬,可以滴幾滴檸檬/沾上Cocktail Source享用。Main course Beef/Pork/ Chicken/ Duck/Fish/Lamb(+$188
⭐️a la carte menu
✨Foie gras toast $198 (1pc)
✨Sea urchin toast $188 (3pcs)
⭐️Set Dinner$688/ person
Appetiser
✨Marinated Tomatoes 🍅
✨Japanese Oyster 🦪
Main course
Beef/Pork/ Chicken/ Duck/Fish/Lamb(+$188)
牛類/豬類/雞類/鴨類/魚類或羊類(+$188)
✨我哋就選擇咗食US Prime Beef🥩 (Medium Rare)
主菜一上嚟,我就知道我哋嘅選擇冇揀錯!肉質粉嫩,大理石油花紋,入口散發堅果及濃郁牛香,外層烤得焦脆甘香,入口嫩滑。
Dessert
✨Lava cake
心太軟
✨Cream Brûlée
香橙法式焦糖燉蛋
賣相好吸引,食落去唔會太甜,為呢餐晚餐作上完美句號。
Drink
紅/白酒/生啤或咖啡