微辣大排檔~位於沙田新城市嘅微辣大排檔~~店入面係以懷舊風格為主🤍🤍(店員安排咗附近比較少人嘅大枱比我地💓)🤪啱晒打卡喇~~我地晚市時段去食❤️有好多大排檔美食選擇~店員好好禮貌😍 懷舊蟹膏蝦多士蝦多士好大塊,十分鬆脆可口,個蝦味好突出,仲有一個蟹殼裝住咗滿滿嘅蟹膏,味道鮮甜,將蝦多士點落蝦膏一齊食嘅味道好夾,唔會話搶咗各自嘅味道椒絲腐乳通菜 通菜份量好多,腐乳味香濃,好夠鑊氣之餘仲好惹味!咪走雞係用荷葉包住調製嘅原隻雞!上碟嘅時候店員用火槍點酒再倒落隻雞度,整到有火燒原隻雞嘅效果!雞肉肉質嫩滑,味道調製得好好,唔會話整得太咸發記大香腸上碟嘅時候已經係就咁掛住一條香腸幾特別,影完相之後可以慢慢剪落嚟食,味道香甜,賣相一流!
微辣大排檔~

[推薦] 懷舊蟹膏蝦多士

椒絲腐乳通菜
通菜份量好多,腐乳味香濃,好夠鑊氣之餘仲好惹味!

咪走雞

發記大香腸