適逢Cinnamoroll面世20週年,終於輪到佢接任My Melody嘅位置同富山麵家聯乘一系列嘅餐點🥳🥳🥳幾乎每個女仔都鍾意過嘅美男子,大概只有玉桂狗吧(誤~)໒꒰ྀི∩˃ ᵕ ˂∩꒱ྀི১除咗有玉桂狗造型嘅食品,當然唔少得靚靚嘅餐廳佈置同餐具啦!-🍜Cinnamoroll 特製黑醬油拉麵 $98黑醬油拉麵係富山麵家嘅招牌,睇落黑蚊蚊但唔會死鹹,仲有陣海鮮嘅鮮味,感覺清爽,拉麵偏粗身😙 配料有可愛嘅玉桂狗魚板、溏心蛋、豬軟骨同叉燒🍜Cinnamoroll 特製沾麵 $108擺盤超可愛😍配料同拉麵大同小異,不過溏心蛋就印咗玉桂狗嘅得意樣,真係唔捨得食🥹湯底有三款選擇,分別係牛乳湯底、魚介湯底同胡麻醬😯今次試咗牛乳湯底,味道似忌廉湯,如果質地再杰啲掛汁啲就更加好喇😋沾麵比起拉麵較為粗身,口感煙韌😜另外配料嘅叉燒同豬軟骨都好入味鬆化,入口即溶好正啊👍🏻🧆玉子章魚燒 $48章魚燒似係關東風嘅章魚燒,外皮脆口內餡飽滿,玉子燒造型相當可愛,打卡之選💙🤍🍗富山雞翼 $48份量多,雞翼煎炸得香脆,醬油汁惹味🍧小丸子白桃雪葩 $58白桃雪葩拌小丸子、寒天粒粒同椰汁糕,色彩配搭粉粉嫩嫩🍹特製橙味梳打 $38橙
除咗有玉桂狗造型嘅食品,當然唔少得靚靚嘅餐廳佈置同餐具啦!
🍜Cinnamoroll 特製黑醬油拉麵 $98

🍜Cinnamoroll 特製沾麵 $108

🧆玉子章魚燒 $48

🍗富山雞翼 $48
份量多,雞翼煎炸得香脆,醬油汁惹味

🍧小丸子白桃雪葩 $58
白桃雪葩拌小丸子、寒天粒粒同椰汁糕,色彩配搭粉粉嫩嫩

🍹特製橙味梳打 $38
橙汁味氣水加上軟滑忌廉,仲有夾心棉花糖❣️

🍜富山麵家
🏡地址: 銅鑼灣希雲街7號地下
☎️電話: 3110 1860
🕚營業時間: 12:00-22:00 (Mon-Sun)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️
🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)