2018-11-27 40 浏览
朋友圈一直都有講開黃大仙有間食日本野食不錯,難得今日工作正正就在黃大仙,當然就捉幾個同事和我一齊去食啦,好彩我地來到有最後一張桌不用等位就可以入去,入面都有不海報優惠,見到有個甜品加小食價錢勁抵食當然我地都叫了一個再加其也食物,食完十分之飽地離開,而且價錢都吾貴,怪不知朋友推介這間餐廳啦。白咖喱烏冬,來到有點驚訝,當上面白色的忌簾混合下面的咖喱後,可以令到咖喱再滑些但又保留到咖喱的香十分好味道,而且烏冬口感都不錯。芒果三文魚蟹籽沙律,很多蟹籽!! 最愛,青瓜絲都不少又幼身,芒果夠甜身而且沙律醬吾太多,岩岩好,十分清新。三點刺身盛,三文魚的魚香不錯而且甜蝦十分鮮甜,帶子大隻解凍不錯好軟熟又甜,抵食喎。金蒜燒日本米茄子,金蒜在表面好野好惹味,茄子吸晒醬汁味不錯的小。吃鹽味燒牛舌的不好錯過,燒得乾身又軟熟,表面仲有少少黑椒提升不少牛舌的味道。最後當然是甜品:宇治抹茶芭菲啦,抺茶味濃又滑身,仲有不少甜小食令到口感層次不同,而且大大杯,二人食就岩岩好。電擊雞翼和薯條,電擊雞翼原來是凍食好特,別少少脆口幾特別,薯條有少少芝士粉,少少甜幾得意。