2016-06-25 716 浏览
今日,一家大細去沙灘玩,見肚餓就去搵餐廳食嘢。餐廳望主要用楓木色,好和風裝修。中間放左炭爐,望住佢就好想入去。餐具亦都充滿和風,純木的筷子。用魚的樣做裝調味醬。而食物碗都好有誠意,隻碗有兩個位凹入去。設計好特別。mo mo mizu係一杯桃味飲品,momo 日文解作桃;其實佢係一杯味特飲。呢杯飲品係非酒精飲品。桃味好足之外。飲落去好甜而且好香清香。胡麻沙律用波菜、豆腐、車厘茄:胡麻醬。胡麻醬比一般芝麻醬更香,菠菜好翠綠。車厘茄都爽口,豆腐係硬豆腐。但好滑口。Aged Dry Beef Eye,只有中心位有少少粉紅色:外層就普通肉的啡色。我好鍾意。因為師傅用順紋切牛扒。順紋切牛扒,先唔會破壞個牛肉的纖維。疏菜用香煎方法去做,車厘茄好多汁,而且幾鮮甜。招牌卷食落去有少少辣辣地,佢用軟殼蟹做:蟹肉好淋。上層有啲脆米,脆脆地。壽司米係用珍珠米。粒粒都好圓。我最愛的魚kinki 魚,俾人在炭爐燒,:燒到魚皮好脆,內面的魚好滑,脂肪比唔太重。條魚係幾多肉,而且都幾厚肉。魚唔算多骨。食完之後又唔覺得熱氣。燒粟米唔好睇佢好似好有少少燶,遠聞有強勁粟米香味。食落去好甜,而且又夠熱。而且仲保留粟米汁,有

燒粟米唔好睇佢好似好有少少燶,遠聞有強勁粟米香味。食落去好甜,而且又夠熱。而且仲保留粟米汁,有少少牛油香。
池魚都好正,紋理好清,食落去好爽口。而且啖啖肉,下次我會再食佢。在刺身附近有件芥末,佢同平時有唔同;平時係芥末醬。呢個係生磨的芥末。唔太攻鼻。
池魚
2016-06-23