2021-06-26
台茶店真係試極都試唔哂, 想試蜜滋麻美好耐, 但因位位置唔算好方便, 係今日去開個頭食LUNCH, 梗係趁機順便去試下!店內有打卡位, 見到其他客人係依個位影相先知原來擺低杯野飲就會亮燈, 幾得意! 我即刻都放上去打番個卡。我就梗係飲佢既招牌 - 花芝黑糖珍珠鮮奶啦! 見到店內既電視都不斷LOOP住台灣節目介紹緊佢!佢地既介紹: 手炒的香濃花生及芝麻, 搭配黑糖珍珠及香濃奶霜, 一杯呈現五層的豐富滋味!其實真係已經講哂成杯野既精髓, 店員小心奕奕將手炒花生同芝麻灑上表面, 除左口感更豐富外亦係令成杯飲品變得好香既重點!! 建議可以加錢走冰加鮮奶, 因為奶香濃滑, 同煙韌香甜黑糖珍珠非常之夾, 好好飲!奶蓋蜜香烏龍朋友就話岩岩食完LUNCH好濟, 想飲杯茶解下膩, 叫左蜜香烏龍, 我試左啖覺得茶底都好香濃, 而佢既奶蓋好似比平時飲開既再綿密D, 而且味道香甜得黎唔會好假, 夏天飲番杯解渴舒服!
奶蓋蜜香烏龍