2018-11-01
朋友岩岩台灣返黎,約佢食飯話要食台灣野解相思苦。門口其實已經幾靚,幾有台灣感覺。入到去發現佢地用水煲做燈罩,玩味幾重幾得意😂見佢二人餐幾抵食,$108有口水雞、炸餃子、油菜、2碗魯肉飯跟野飲,仲可以加$12追加小食!口水雞雞肉肉質嫩滑,而且麻辣味幾過癮!用黎送飯超一流👍🏻炸餃子炸到表皮金黃而且脆脆的,幾香口!但餡料仲保持到juicy不過好熱,食時小心啲~油菜我地揀咗生菜,食下菜減低一下食咁多邪惡野嘅罪惡感🙈魯肉飯細細碗,但啲魯肉幾香好好送飯👍🏻另外我地仲加$12/款咁追加左皮蛋豆腐、鹽酥雞粒同小香腸,小食幾高質,而且$12/碟,好抵!皮蛋豆腐胡麻醬配豆腐同皮蛋,但搭配起黎出乎預料地好味!我都係第一次咁食呢~幾特別!鹽酥雞粒炸得幾香口,而且細細粒,岩哂一啖一粒。小香腸台灣小香腸,可惜配嘅蒜片太少喇,如果跟多啲會好點。台南蚵仔麵線 $42記得一定要問佢拎醋喔,加埋落去個味道先岩岩好!蚵仔份量都幾多,成碗有好多粒呢~最後來個大合照吧!兩個人食超級多野,飽到捧住個肚走哈哈😌
口水雞
雞肉肉質嫩滑,而且麻辣味幾過癮!用黎送飯超一流👍🏻
炸餃子
油菜
我地揀咗生菜,食下菜減低一下食咁多邪惡野嘅罪惡感🙈
魯肉飯
細細碗,但啲魯肉幾香好好送飯👍🏻
皮蛋豆腐
鹽酥雞粒
炸得幾香口,而且細細粒,岩哂一啖一粒。
小香腸
台灣小香腸,可惜配嘅蒜片太少喇,如果跟多啲會好點。
台南蚵仔麵線 $42
最後來個大合照吧!兩個人食超級多野,飽到捧住個肚走哈哈😌