2023-07-17
今晚陪朋友去灣仔一帶睇傢俬,見出面風大雨大,唔想行嚟行去搵嘢食,就去咗呢一間係傢俬店附近嘅Cafe,見到裝修勁靚,好似去咗個園林入邊食飯咁樣!而且佈置亦都好舒適,套餐亦都好抵食,一個價錢有晒:飲品,餐湯,前菜,小食同主食,而呢間餐廳最特別嘅地方,係可以選擇全素既食物,而且menu 上會寫明含蛋/奶等食材,低炭同食素人士都好適合架每款套餐都配有餐湯同沙律,是日餐湯係香濃蘑菇湯,好濃烈既蘑菇味,見到粒粒既蘑菇蓉而沙律菜都係份量足,而且仲有唔少既水果夾雜,食完好開胃呢🎈芫荽香菜蝦卷扁意粉($175)芫荽控必食😍爆多既芫荽配合以芫荽做成既醬汁🥰😍加入意粉入面煮。蝦卷好香口,而且份量都好多😊而小食方面,我揀左芝士西蘭花,份量一啲都唔少!滿滿既一大碗,超滿足!🎈四重芝士impossible meat 肉醬流心蛋扁意粉($188)一上枱已經心心眼😍勁香既芝士同肉醬既味道!mix 埋流心蛋一同食用,口感更香滑🫶🏻小食點左沙嗲雞串,一份有2串,好香口好食👍🏻由於我哋太為食既關係,每人叫完一個套餐仲有追加甜品😆🎈笨朱牛角窩夫配雪糕球($78)又係我最最最愛既牛角窩夫🧇😍熱辣辣既窩夫加上冰凍既雪糕,呢個層次
而沙律菜都係份量足,而且仲有唔少既水果夾雜,食完好開胃呢
🎈芫荽香菜蝦卷扁意粉($175)
由於我哋太為食既關係,每人叫完一個套餐仲有追加甜品😆
🎈笨朱牛角窩夫配雪糕球($78)
又係我最最最愛既牛角窩夫🧇😍熱辣辣既窩夫加上冰凍既雪糕,呢個層次真係好正!而且配合埋香蕉片同朱古力醬,起讚!
🎈鮮果芭菲杯($68)
甜品好甜心係落單時可選餐後上,勁吸睛既芭菲杯😍呢個芭菲杯好有層次既,最底係熱情果汁,中間係芭菲,頂層係雪糕筒同水果,好豐富,每一層都有驚喜同好食👍🏻
餐廳除左打卡位滿滿,而且性價比真心高,份量不容看輕呢🫢🫢而且環境令人好放鬆