2021-10-10 45 浏览
星期六打風搞到我係屋企困了一日 落了8號波當然同男友搵好野食放鬆下🙊之前去過觀塘裕民坊既 inn I’m nothing 分店覺得環境唔錯 🙌🏻 於是今日就試下E max 果間分店係出面望已經覺得環境唔錯 好grand 同埋岩女仔打卡 🤤 而且呢到仲係狗狗友善餐廳 🙋🏻‍♀️有狗狗既朋友仔唔可以錯過呢間餐廳喔☺️☺️ 驚狗既都唔使擔心 因為分隔了2個zone 十分貼心👍🏻我地叫了2個lunch set 皆包各一個餐湯 & 飲品🖖🏻十分豐富☺️是日餐湯係羅宋湯 🥫很fresh 同埋 都比左好多雜菜 的確幾開胃我叫了 香燒焗豬肉眼配金巴車厘子醬🐷呢個豬肉眼份量又大又厚表面有炭燒去烹調過 令到佢有一陣格外嘅香味加埋車厘子醬汁咁食🍒食落去跟豬肉好平衡食極都唔會濟💓除外 豬肉眼底下仲有薯仔丶粟米丶豆 同蘿蔔做配菜 性價比非常高🙌🏻至於男友則點了玉子燒飛魚籽墨汁意大利飯🤤要讚下個risotto很入味 仲會夾雜了啲墨魚粒tim 👍🏻墨魚汁意大利飯每一粒飯都吸收左海鮮湯嘅精華 很鮮甜好飽滿食到啲飛魚子粒時個口感又提升了層次再加上玉子燒蛋香味好重 是不錯既選擇喔🙆🏻‍♀️最後 我地分別叫了 香蕉朱古力奶昔 &

係出面望已經覺得環境唔錯 好grand 同埋岩女仔打卡 🤤

至於男友則點了玉子燒飛魚籽墨汁意大利飯🤤
墨魚汁意大利飯每一粒飯都吸收左海鮮湯嘅精華 很鮮甜好飽滿
食到啲飛魚子粒時個口感又提升了層次
再加上玉子燒蛋香味好重 是不錯既選擇喔🙆🏻‍♀️

最後 我地分別叫了 香蕉朱古力奶昔 & Ice green tea latte😚
賣相都好靚 又唔會太甜🤪 果然沒有令我地失望呀!