2024-02-03 214 浏览
今次嚟到呢间人气劲旺嘅铺头,一入去就被一阵香甜扑鼻嘅气息吸引住!我一试首先系佢哋招牌嘅「金莎朱古力格仔饼」,真系太犯规喇! 🍫 热哄哄、喷香嘅格仔饼喺嘴里面就融化,朱古力酱又香滑得嚟,满口果仁嘅脆香真系一流,啖啖都咁过瘾!🤩又或者,你可以尝下呢度嘅「原味格仔饼」。唔好睇佢普通,但食落呢,真系口感一流!外皮微脆,里面软绵绵,热辣辣嘅格仔饼同香甜嘅花生酱、炼奶同沙糖完美融合,系咁滋润嘴巴。最正嘅系,啲馅料好晒甘香,系我食过最满足嘅一次呀!😋真心话呢,好少写食评咁兴奋,但系呢度嘅格仔饼,无论系经典定创新口味,真系令人忍唔住话晒出嚟!如果你都系甜品控,呢个绝对唔可以错过!下次我会试埋啲咩口味,到时再同大家报告! 📝🥰