2020-03-02 73 浏览
今日朝早起身去做嘢,收工已經兩點幾,記得同事之前介紹過呢間餐廳,立即入去醫肚先,裝修房充滿日本風,好似芧屋的卡位很有趣辛苦搵來志在食,當然要慰勞一下自己,先來點個刺身,原來餐廳可以因應客人的預算幫忙選擇時令刺身,豐儉由人,我的特選刺身內有爽口的赤貝,爽口的帶子,鮮甜的甜蝦,光澤的吞拿魚,魚脂香滑的劍魚腩,香甜油甘魚,清新的鯛魚,全部都新鮮味美 三文魚腩壽司出奇地大塊,又夠厚,非常新鮮,食落滿口油脂,正!帶子壽司亦好新鮮,咬落爽口,帶子味濃郁海膽壽司最正,份量足,幾塊大海膽,雖然海膽成日都食,不過呢件真係幾正,又多又鮮甜。見到大部份枱都點了這個明太子蟹肉醬蠔肉蘑菇批,就點來試試,大大個蘑菇被明太子蟹肉醬包著,切開見到大大粒蠔肉,明太子蟹肉醬入口creamy 加上蘑菇的香味,食落很有層次感,怪不得咁多人order

帶子壽司亦好新鮮,咬落爽口,帶子味濃郁