2023-02-28 313 浏览
[ 小包包 ]最近好Hit食台灣嘅刈包,原來中環開左間中西合璧嘅刈包,緊係要來朝聖一下。✿ 天婦羅軟殼蟹包🦀 $138呢款新推出嘅包包用咗大大隻鮮炸軟殼蟹,熱辣辣,香脆可口。中間夾住蟹籽蘿蔔沙律,中和番令口感不油膩👍🏻✿ 招牌豬腩包🐷 $98呢個都係必叫,用慢煮嘅方法整豬腩肉食落感覺唔會太肥膩,另外仲夾雜住少許酸青瓜同紫蘇葉沙律、芝麻醬,好開胃。✿ 紫菜炸墨魚脆脆🦑 $98炸到脆卜卜既墨魚丸外面嘅紫菜都係脆脆的,呢個真係好高技巧,食落成個感覺好爽脆,正!✿ 黑松露薯條 $98黑松露薯條特別之處係夾雜住台式肉燥,上面鋪滿酸酸嘅蘿蔔絲同黑松露醬,好特別嘅配搭。雪糕包✿ 綠茶煉奶雪糕包 $48食完咸食緊係要食下甜點😋呢個雪糕包好特別,鍾意綠茶嘅人必試。佢係由一個炸到好酥脆嘅包包夾住Messina綠茶味雪糕,再加少少煉奶,好邪惡🤤🤤✿ 榛子意式雪糕包🍫🍫 (每日限定) $48鍾意朱古力榛子🌰嘅絕對不要錯過呢款包包,Nutella忌廉醬加上少少鹽、黑朱古力碎👅希望店舖可以考慮呢款食物納入恆常menu 度😂因為太好味了!✿ MANGO GREEN TEA $58芒果綠茶,鋪滿奶蓋,清清地不太甜。✿
[ 小包包 ]

雪糕包
✿ 綠茶煉奶雪糕包 $48

✿ 榛子意式雪糕包🍫🍫 (每日限定) $48

✿ MANGO GREEN TEA $58
芒果綠茶,鋪滿奶蓋,清清地不太甜。

✿ YUZU MAPLE SODA $48
柚子梳打,加咗一啲薄荷葉,感覺清新🌿,值得一試。

總結🫦
食物好有驚喜,喺非一般嘅刈包,有自家嘅風格。再加上用咗出名嘅Gelato Messina製成嘅雪糕包,絕對唔會令你失望🤓
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
小包包