2021-11-30 222 浏览
是日未谂好晚餐已经决定左甜品要去试一试福元汤圆😆所以就上开饭睇吓同区晚餐有咩好选择~比我揾到呢间用鱼做主题嘅鱼事者🐟其实以前旺角都有一间主打鱼料理嘅餐厅,我同男朋友都几钟意可惜已经执咗🥲身为一个称职嘅女朋友,知道男朋友钟意食当然要带佢去试吓🙊早咗收工去到嘅时候原来仲有下午茶,平平地廿几三十蚊都有交易。餐厅装修好简约,以蓝白色做主调仲有少量打卡位,餐具色彩缤纷,活力满满嘅感觉~-🍤港式多士三并 配 黑松露酱 (虾🦐鱼🐟墨鱼🦑)$33多士炸到好脆口,鱼同墨鱼好似差唔多味🤣不过三款都好食😋如果分量多啲就更好~但系呢个好似系下午茶先有,唔系小食类,转左晚市餐牌就无得叫😖-🍞黑白配之懒人一口西多 $28一口西多系超邪恶之选,朱古力酱加炼奶中间仲有花生酱馅😱好多酱每旧都可以沾到,嗜甜人士必点🥰不过呢个都好似系下午茶限定⋯-🐟炸鱼无薯条 $28其实系炸鱼肉条扮薯条😆仲可以跟松露酱/双子酱/蟹皇酱/山椒酱。鱼肉口感烟烟韧韧弹牙无腥味,而且份量唔少,劲抵食之余都好好味,推介必点呀🧡松露酱落咗好多松露好浓味,正正正😍同埋点酱食个感觉真系有啲似食紧薯条😂不过酱料会盖过左鱼味,如果想食到原汁原味就建议唔好点酱
🍤港式多士三并 配 黑松露酱 (虾🦐鱼🐟墨鱼🦑)$33
🍞黑白配之懒人一口西多 $28
🐟炸鱼无薯条 $28
其实系炸鱼肉条扮薯条😆仲可以跟松露酱/双子酱/蟹皇酱/山椒酱。鱼肉口感烟烟韧韧弹牙无腥味,而且份量唔少,劲抵食之余都好好味,推介必点呀🧡松露酱落咗好多松露好浓味,正正正😍同埋点酱食个感觉真系有啲似食紧薯条😂不过酱料会盖过左鱼味,如果想食到原汁原味就建议唔好点酱啦~本身都好够味😋
🍜黑白鸳鸯春卷 $43
鱼面因为有一定比例用左鱼肉整,少咗淀粉质其实系减肥人士恩物,健康又美味🧡
鱼汤有鲜味带微咸,清碗无难度😋
鱼卷同墨鱼卷两者相比后者浓味好多,一入口就食得出分别~有比较有伤害呢🤣
总结:下午茶好抵食,晚市就价钱合理,钟意食鱼嘅话非常推介呢间餐厅,菜式新颖有特色又好味,绝对会回访🧡

炸鱼无薯条
港式多士三并 配 黑松露酱