又四出覓食搵靚cafe喇,今次去銅鑼灣新開嘅一間走輕工業風嘅樓上cafe,裝修簡潔,主打創意fusion韓式西式料理,菜式都好特別,啱晒年青人口味蔡餐單都好吸引,今次就揀咗去嘅package - 主菜或兩款小食+$48已經包埋湯、飲品、蛋糕,幾吸引!抹茶豆腐拿鐵第一次試呢款latte,好新奇,入面真係可以食到淡淡嘅豆腐,抹茶味香濃,再加埋淡淡嘅豆腐豆味同泡沫得好細滑甜度適中,好鍾意青陽辣酒煮青口店員叫我哋可以試吓飲啖湯先,湯底好鮮甜濃郁青羊辣椒味道濃烈食落淡淡嘅辣味好吸引,青口份量超多又大大粒,加埋韓式嘅辣味更惹味,湯入面仲有魚糕,係一款好特別嘅韓風西式fusion菜柚子乳酪慕思今次就揀咗佢哋嘅mouse甜品,乳酪再加埋mouse夾埋嚟食好軟滑,帶點酸甜,上面仲有啲脆脆地嘅糖粒,食落就更有口感,好味Unnie炸雞韓式嘅炸雞好吸引,今次揀咗蜂蜜蒜蓉,店員話係即叫即炸,上碟嘅時候陣陣嘅蒜蓉炸香未,再見到佢炸到金黃脆脆的,見到都流晒口水喺入面食落好Juicy平時睇韓劇嘅炸醬麵,今次係配以西式意粉再加埋各類嘅海鮮豆腐份量多到好誇張,又帶子魚膏蟹子意粉充滿炸醬唔會好肥膩鹹到適中好特別嘅fusio

抹茶豆腐拿鐵

青陽辣酒煮青口

柚子乳酪慕思

Unnie炸雞

平時睇韓劇嘅炸醬麵,今次係配以西式意粉再加埋各類嘅海鮮豆腐份量多到好誇張,又帶子魚膏蟹子意粉充滿炸醬唔會好肥膩鹹到適中好特別嘅fusion菜