2018-10-22 111 浏览
小火焰系一间韩式甜品cafe~因为朋友想食甜品,但系我地又未食dinner,最后就简左呢间二合为一嘅特色餐厅😛餐厅坐位宽阔,装饰尚算别致~打开menu望到好多系韩剧见到男女主角会食嘅野,就急不及待想试下佢地食过嘅味道🤣当然唔少得嘅系泡菜~最传统嘅韩式配菜👅泡菜酸得恰到好处,又有少少辣味零舍开胃!炸紫菜卷系岩岩炸好就即刻送到~食落热辣辣,而紫菜卷入面似乎系切碎左嘅粉丝🤔个texture好有趣~值得一试🙌🏻今次系我第一次食水冷面~虽然唔系好够冻,但系d面都好有咬口👍🏻最重要嘅系,每食一啖就觉得好似韩国人上身甘😆野饮方面,因为俾display嘅梳打饮品吸引左,我同朋友就简左两款唔同口味嘅梳打🤤梳打唔止卖相得,连饮落都好jeng👍🏻甜品就最后先上~我order嘅系芒果窝夫🍴果然系甜品cafe,甜品嘅质素冇令我地失望❤️窝夫脆得黎因为有芒果汁系上面,食落有几重滋味~而朋友叫左一份雪花冰~食到一半个时朋友叫哂救命,因为雪花冰嘅份量实在太多啦🤣甘嘅价钱竟然有甘大份又足料嘅甜品👍🏻食到我地捧住个肚走,竟然每人都只系百几蚊😱真系抵到烂👍🏻

传统泡菜

炸紫菜卷

冰果鱿鱼须水冷面

青苹果奇异果梳打
蓝柑白桃梳打

芒果窝夫

糯米磁3.6牛乳雪花冰

食到我地捧住个肚走,竟然每人都只系百几蚊😱真系抵到烂👍🏻
传统泡菜
炸紫菜卷