2018-06-05 66 浏览
今日性起想打邊爐,就同女朋友搵左間特色雞煲一試。一去到,就有一盤醬料比我地自家制仔細d睇d料,都好新鮮,由其d生熟蒜餐牌好多選擇,選擇困難症又發作不過d店員好nice,經佢地介紹下,叫左重慶麻辣雞煲(bb辣)大檸樂真係<樂>如其名,好大杯另外旁邊果碟醬就係我既自家制,重蒜煲到了我地叫左半隻雞,2個人都好夠食。雞一黎到就已經熟,即刻食得勁濃味,不過我建議可以用細火煲佢多一陣先食,因為我最後食果幾舊雞最入味可能我重口味另外雖然我唔太食得辣,不過我覺得呢個bb麻完全可以接受,小小麻小小辣,勁野味值得推介呢到d配料完全唔馬虎自制爆芝響鈴,新鮮炸。外表無射特別,不過原來內有乾坤中間有一層芝士,有d咸,重口味既我岩晒仲有手打黑松露墨魚丸,食墨魚丸食到有黑松露,我呢世仔都係第1次好重黑松露味,近睇真係唔少黑松露食完雞煲既邊爐,又點可以冇牛肉呢個特級美國肥牛好有牛味,肥得黎又易咬,好好味呀呢間餐廳同其他雞煲邊爐餐廳比較,好唔同,好有自己特色,真心值得一試
今日性起想打邊爐,就同女朋友搵左間特色雞煲一試。

一去到,就有一盤醬料比我地自家制
仔細d睇d料,都好新鮮,由其d生熟蒜

餐牌好多選擇,選擇困難症又發作

大檸樂
真係<樂>如其名,好大杯
另外旁邊果碟醬就係我既自家制,重蒜

煲到了
我地叫左半隻雞,2個人都好夠食。

雞一黎到就已經熟,即刻食得
可能我重口味

值得推介

呢到d配料完全唔馬虎
自制爆芝響鈴,新鮮炸。外表無射特別,不過原來內有乾坤

中間有一層芝士,有d咸,重口味既我岩晒

好重黑松露味,近睇真係唔少黑松露

食完雞煲既邊爐,又點可以冇牛肉

呢個特級美國肥牛好有牛味,肥得黎又易咬,好好味呀

2018-06-04