2022-09-21
先叫左一杯1)芒果熱情果沙冰,直頭原汁原味冇加水,好飲。2)特色開胃拼盤🫶🏻手打魚鬆西瓜(魚鬆係用泰國運黎嘅魚,來港後拆骨烘乾打碎炒香)將魚鬆灑上西瓜面。🫶🏻肉末花生菠蘿👉肉末花生係指豬肉碎、花生碎,蛋皮包住酸甜的菠蘿。🫶🏻虎蝦檳榔葉面康💓檳榔葉意思指係佢嘅(種類、呢個植物科類別)所以👉食緊嘅並不是檳榔葉😌⋯⋯😋舖在食物上面重見到有薑絲、乾椰絲、花生碎、洋蔥碎、青辣椒粒。成個拼盤刺激我嘅味蕾⋯⋯🤤食落第一啖係甜甜地,咬落就有啲酸酸,最後就有辣味。值得試下,唔錯👍3)泰北咖哩金麵咖哩汁(全部用椰青水同椰汁)冇加水。麵👉係青邁嘅麵自製咸酸菜👉可解膩燒雞件可(另上半個青檸)加入青檸汁落去麵度食,呢款麵有兩種口感,炸同灼👉硬同軟,食下咸酸菜同雞件,真係唔覺膩,好食。4)粉絲蝦煲,有成5隻大頭蝦(加埋我就係6隻)🤣蝦煲好香,因為👇🏻(煲底下加左一d豬油,再加埋豬頸肉墊底,蝦煲緊係香啦!🤤所以要食豬頸肉,佢最入味)
1)芒果熱情果沙冰,直頭原汁原味冇加水,好飲。
2)特色開胃拼盤
🫶🏻虎蝦檳榔葉面康
成個拼盤刺激我嘅味蕾⋯⋯🤤
3)泰北咖哩金麵
咖哩汁(全部用椰青水同椰汁)冇加水。
麵👉係青邁嘅麵
自製咸酸菜👉可解膩