2021-06-10 28 浏览
行過k11 musea被colorful軟雪糕吸引住 ,Dama既雪糕真係好靚, 聽店員講原來佢地既係不含牛奶既純素軟雪糕 ,不含人造色素,見到水果口味~岩哂啲要注重健康既大人同小朋友。天氣咁悶熱就不如去食返杯雪糕先啦~😆火龍果荔枝扭紋軟雪糕:我哋揀咗呢兩隻味配搭,其實兩隻味都幾相似,都係清清甜甜地, 但火龍果軟雪糕多咗一重口感。 仲有一塊薄荷葉做裝飾, 配落火龍果軟雪糕既紫紅色好靚。港式雞蛋仔軟雪糕:呢度既雞蛋仔原來都係不含牛奶、無蛋純素嘅~ 配搭上鮮果杯底鋪滿雜果仁, 雪糕我哋仲揀咗榴槤味, 口感超香濃~ 一杯甜品多重口感又滿足地飽飽地🤣火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 ,滿滿既一杯, 小朋友急不及待飲咗一大啖,顏色好靚一層層,清甜既火龍果配搭杏仁奶奶蓋口感又滑有層次,海鹽令到杏仁奶同火龍果汁味道更加突出, 火龍果同烏龍茶都好夾味。 比起一般嘅奶蓋, 杏仁奶蓋仲多咗啲清新嘅感覺, 仲有輕輕既茶香味。另外仲叫咗個和風紫菜百頁豆腐稻庭烏冬 , 配日式芝麻醬同埋和風紫菜汁, 亦都有好多不同嘅素配菜(菇類、沙律菜、小蕃茄 及豆類等), 第一次食百頁豆腐,咬落去有少少煙韌, 脹卜卜,所以都感覺幾特別

火龍果荔枝扭紋軟雪糕:

港式雞蛋仔軟雪糕:

另外仲叫咗個和風紫菜百頁豆腐稻庭烏冬 , 配日式芝麻醬同埋和風紫菜汁, 亦都有好多不同嘅素配菜(菇類、沙律菜、小蕃茄 及豆類等), 第一次食百頁豆腐,咬落去有少少煙韌, 脹卜卜,所以都感覺幾特別呀~ 係冷麵黎既

入面仲有一幅好靚嘅綠油油打卡牆。 旁邊座位好打卡able,坐得都幾舒服~

走前先發現原來仲有個迷你軟雪糕筒套餐, 見到細細支軟雪糕,可以一次過食幾款唔同味~ 份量啱曬小朋友食, 下次嚟再要試埋迷你軟雪糕筒先得。