OOULI

2024-01-24 495 浏览
特别日子想有高级嘅餐饮体验🍾,可以试下唔同类型嘅fine dining🌟 。西式、日式席前料理👅大家都可能食惯,今次我哋就发掘咗最新款嘅韩式fine dining🇰🇷,一路食饭,同时有艺术级嘅视觉体验🎨,仲可以叹住俯瞰维园、维港嘅风景🌇。我哋今次拣咗4 Courses Set Lunch ($538)💕。.♨️Deul Kkae - Juk用咗韩国当造特色蔬菜🥗、韩牛🐮、新鲜蚬肉🌊、同自家大米15小时以上烹调嘅传统粥🍚。长时间慢煮,令到肉味、鲜味融入咗埋一齐👅,连米粒都变成绵滑嘅粥底,配埋麻油、米饼薄脆💕,好有韩式风味。.🫧Jili - Tang呢度菜系海鲜清汤配烤釜山鲍鱼⚓️。海鲜清汤上面嘅泡沫好精致😍,而且泡沫挺身,好啱同汤一齐饮,口感特别🫦。海鲜清汤味道好鲜味又有蔬菜嘅甜香😋。慢煮鲍鱼口感啱啱好🥳,既软身又弹牙。.🐮Jan Chi - Australia Wagyu Beef Homemade Carrot Purée其中一份套餐嘅主菜,我哋拣咗澳州和牛🐄配自家制红萝卜蓉🥕。和牛配埋韩式烧烤酱味道好香🤩,甜香味、牛味、油脂香都好出,口感多汁💦。自家制萝卜蓉造型好可爱😝。.🐷Jan C
♨️Deul Kkae - Juk
🫧Jili - Tang
🐷Jan Chi - Slow Cook Jeju Pork Belly
Perilla Leaves, Homemade Barbecue Sauce
另一道主菜,我哋拣咗36小时慢煮济州黑毛猪五花🐖。五花肉嘅油脂感好香💥,好啱包蔬菜嘅食法,食到腌制萝卜嘅蒜香味🤤,而紫苏叶嘅特色香味都好夹🍃。
🍱JinSu - Sung Chen
呢度菜用嘅饭,系用咗釜山自家农田种嘅珍珠米🇰🇷,煮到软糯嘅口感好韩式。五种时令特色釜山伴菜好惹味😋,突出到每道菜色嘅自然鲜味,最特别系腌制生鱼肚🎏,脆口又香口。而48小时鳗鱼汤♨️真系超级足料,煮嘅鲜甜香味超浓郁👅,汤面头仲有一啲鱼嘅油脂香😍,高质。
☕️Coffee with a traditional Korea Snack
饮品可以拣茶或咖啡,一路饮嘢配埋小食好夹💕。小食系韩国传统甜食🌼,味道似沙琪玛甜甜香香🍬劲好食,好啱配埋饮品。
2024-01-20
用餐时段