2016-05-10
聽朋友講話南山村開左間甜品店, 上網見D相都幾吸引就諗住去試下啦去到見係大排檔同一堆舊式建築之間有好西式, cafe之類既佈置已經覺得好特別我地去到就坐係出面既木枱櫈, 感覺好悠閒 我地就叫左呢個野莓心太軟, 自己本身中意食心太軟 不過都好少見野莓味一黎到已經即刻要拎手機出黎影啦, 個擺碟真係好有心, d玫瑰同個暗紅色既心太軟襯埋好靚 個心太軟有好濃既莓味, 夾埋d玫瑰花一齊食超正 至於個雪糕就略嫌唔夠蜜糖味, 但同個心太軟都好夾我見佢仲有檸檬夾心餅心太軟同宇治抹茶心太軟 等我下次黎再試埋其他先 我地另外就叫左呢個菠蘿吐司條啦D吐司條真係好脆, 最中意係佢上面有超多糖 另外佢個菠蘿既醬都好香 唔會話好甜又夠菠蘿味至於個雪糕就係青檸雪葩, 其實我就有D怕酸, 但呢個有青檸味又唔算太酸, 夾埋吐司條一齊食就岩岩好, 因為多左個青檸雪葩就有種refresh既感覺 下次要再試Chillazy既其他甜品先, 真係好令人期待啊!
我地去到就坐係出面既木枱櫈, 感覺好悠閒
野莓心太軟 配 蜜糖乳酪雪糕
個心太軟有好濃既莓味, 夾埋d玫瑰花一齊食超正
至於個雪糕就略嫌唔夠蜜糖味, 但同個心太軟都好夾
菠蘿吐司條