2019-12-25 208 浏览
行行下將軍澳中心,見到有間日本野,就諗住試下,點知又真係幾好食喎。首先,我地嗌左午市特選定食-鹽燒鯖魚配迷你明太子燒飯團同埋迷你蟹棒冷烏冬,配熱蜂蜜綠茶($78)。成個定食望落去好有日本嘅感覺,份量有好多,鯖魚好大條,迷你明太子燒飯團都唔係好迷你,仲送埋麵豉湯,田園野菜沙律同埋特色前菜。整體都唔錯。.另外,我哋仲嗌咗個咖喱漢堡飯配半熟玉子旋風蛋配凍奶茶($88)。咖喱汁好濃郁,漢堡扒又好厚又好有肉汁,旋風蛋就好滑,成個配搭都非常之完美,係日式嘅感覺啊!.甜品方面,我哋就嗌左呢個牛乳熔岩醬班戟($68)。Pancake食落好鬆軟,牛乳熔岩醬上面仲配埋杏仁,仲有朱古力脆波波,同埋威化餅,成個層次真係好豐富呀!.另外,我哋仲嗌左個珍珠奶茶窩夫($46)。兩舊窩夫細細地好啱食Tea嘅份量,窩夫上面除咗有好多粒珍珠仲有珍珠奶茶嘅醬。令人驚喜嘅係側邊仲有兩三粒芋圓食,一啖窩夫一啖雪糕,配搭好完美呀!