2022-09-14
今日約咗好友到特色火鍋店食晚飯,餐廳佈置非常特別,充滿懷舊氣息,打卡一流。第一時間試吓佢嘅主打湯底👉《雞煲翅連鍋底》, 湯底十分足料,奶白色的, 每人有一大碗魚翅,啖啖魚翅,仲雞絲同花膠,啱晒我,滋補養顏! 魚翅淋上雞湯,Perfect 之極! 推介小食👉《麻辣涼拌花甲》, 酸酸辣辣,好開胃,好惹味, 份量亦好大份, 花甲肉質爽口,鮮甜惹味,正呀! 除了特色湯底同惹味小食,仲有多款火鍋打材料,例如招牌三寶丸、肥牛、海鮮同手工餃子等等。我特別推介👉香濃《美國殼飼肥牛》,油脂分布平均,煮到半生熟, 點上自整醬汁,味道更佳,肉質香嫩而多汁。總括嚟講整體食物質素好好,環境舒適,逢星期日至四 ,9:00pm後,仲有八折優惠添!
魚翅淋上雞湯,Perfect 之極!