2019-05-27 1730 浏览
同朋友聚会,最岩就系揾d地方大,饭枱够大既地方!驰名既德记潮州菜馆就好岩聚会!温馨提示,佢地Booking好满下,最好预左先!小食拼盘:有海蜇,炸鱼丸,炸春卷呢d,先开胃口!卤水鹅肝拼鹅肉片:绝对唔姑寒,大大件既鹅肝,卤水味够,咬落有鹅肝香,香软爽滑,鹅肉片亦劲林够入味!胡椒猪肚汤:图中只系我自己个个细碗,实际系一大盘咁上枱,猪肚咸酸菜够晒多,最重要够辣,令人回味无穷!潮阳萝卜烙:炸萝卜蓉,不过不失,系有少少热气感!潮式炒鱼面:放上枱骤眼睇以为普通炒面,食入口先发觉系鱼肉制成面条,都几饱肚,同特别!街外少见~潮式糖醋伊面:超特别既潮州菜式,眼见场内大部份都会点既一道菜,煎得够香,有种感觉系中式Pizza咁,薄薄既一饼面,点少少砂糖入口,妙不可言!推介菜~咸柠七:自家咸柠檬,配上七喜,解一解煎炸既油腻同热气!收银处亦有一樽樽既咸柠檬出售,自己都忍唔住买左支细既走😆

小食拼盘:有海蜇,炸鱼丸,炸春卷呢d,先开胃口!

潮阳萝卜烙:炸萝卜蓉,不过不失,系有少少热气感!

用餐时段
  • 潮式糖醋伊面