2022-09-30
( ´•౪•`)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈初嚐潮式滷水邊爐🫕體驗也不錯呢✨平時食開都係台式邊爐或者雞煲今次同朋友去食潮式邊爐✨除咗招牌滷水湯同潮州特小食之外,仲有少見既生醃┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜極品和牛套餐 $278 (3.5/5)因為餐廳9月30日前都做緊二人同行一人半價,好扺食!如果四人仲會一人免費Tim 同朋友2個人食就可以比一人價錢享受,作為肉食控一定可以食番夠本🤪湯底揀左招牌滷水湯,味道係咸咸的滷水味,即是諗起滷水豆腐🤣牛肉都有好多款,除咗極品和牛仲有安格斯牛小排,特級封門柳,羊肉卷~我同友人都一致認同封門柳最有肉味羊肉卷都幾香呢~不錯┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈除咗牛肉之外,仲有熟食區同蔬菜🥬丸仔都五花八門呢,有潮洲牛肉同豬肉丸😋入口口感偏扎實,有彈性 肉味都濃郁生菜加入滷水湯底變得意外的好吃🤣平時我都好少會淥菜,因為菜會吸收油份但今次個湯底個人覺得加菜食又幾好食┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈熟食區除咗海鮮類仲有一啲潮洲特色小食✨我地嗌左份普寧豆腐,一碟有4件入口比較像炸豆腐,外脆裏面軟滑店員仲會附上酸醋配上豆腐享用非常開胃呢~┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈IG
初嚐潮式滷水邊爐🫕體驗也不錯呢✨
平時食開都係台式邊爐或者雞煲
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜極品和牛套餐 $278 (3.5/5)
湯底揀左招牌滷水湯,味道係咸咸的滷水味,即是諗起滷水豆腐🤣
我同友人都一致認同封門柳最有肉味
羊肉卷都幾香呢~不錯
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
除咗牛肉之外,仲有熟食區同蔬菜🥬
丸仔都五花八門呢,有潮洲牛肉同豬肉丸
😋入口口感偏扎實,有彈性 肉味都濃郁
生菜加入滷水湯底變得意外的好吃🤣
平時我都好少會淥菜,因為菜會吸收油份
但今次個湯底個人覺得加菜食又幾好食
熟食區除咗海鮮類仲有一啲潮洲特色小食✨
我地嗌左份普寧豆腐,一碟有4件
入口比較像炸豆腐,外脆裏面軟滑
店員仲會附上酸醋
配上豆腐享用非常開胃呢~
IG @cheri_foodiary