2017-12-15 10858 浏览
現家好多食肆都會集中晒大廈裏面,而且仲係全幢大廈又真係幾方便大家唔駛行來行去之餘連時間都慳返,當然都會有很多選擇提供,是日晚又同朋友去咗旺角彌敦道創興廣場開飯本身諗住去食韓燒,但去到見到有個全新套餐叫做韓式宮廷海鮮鍋,有主打海鮮同七款當日時令海鮮,同時已包括埋自助美食區所有食物,但就會冇咗燒烤呢部分其他都一樣當食小一次肉咁多,就不如食呢個海鮮鍋睇買相都幾吸引,不過最小要4個人先可以食到,咁我地梗係夠人先可以食得到先來當然係韓式宮廷海鮮鍋,已見到有好豐富嘅海鮮出埸份量亦十足,主打有加拿大麵包蟹同波士頓龍蝦,而時令海鮮分別有花甲,鮑魚,白貝,基圍蝦,扇貝,貴妃䰷同蟶子,湯底都口2款口味提供,有豆乳豬骨湯,另一款係泡菜海鮮湯,我地要咗後者鐘意佢湯底酸酸辣辣夠晒暖胃再由店員倒落靚上湯等待海鮮煮熟就可以食用,係呢個時候就去咗自助區覓食一番先,都有好多種類有刺身,熟食,海鮮,特色小食等,當然唔小得精美甜品仲有玩得又食得DIY雪條機真過癮我就取咗D熟食同刺身食住等,食咗一陣已聞到濃濃泡菜味道同時終於海鮮熟透可以食得先食咗蟶子肉質大隻又鮮甜,貴花蚌夠爽滑,扇貝肉厚多汁,鮑魚肉質鮮嫩,輪到波士頓龍蝦蝦肉
先食咗蟶子肉質大隻又鮮甜,貴花蚌夠爽滑,扇貝肉厚多汁,鮑魚肉質鮮嫩,輪到波士頓龍蝦蝦肉飽滿又多膏,食到舔舔脷,麵包蟹一樣咁好味,除咗食到海鮮外仲有5款配料送有肥牛,豚肉,年糕,餃子等
放入湯等佢吸收咗湯嘅精華食落零舍滋味,最後梗要食埋呢度精美甜品嚐一番
是日享受咗一餐特色海鮮鍋就已經好滿足