推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑—————————————————————📍HK 尖沙嘴 - 𝗠𝗨𝗧𝗔 𝗥𝗲𝘀𝘁𝘂𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗯𝘆 𝗔𝗧𝗨𝗠 美麗華1期地下個層有間裝修簡潔貴氣,可以揀榻榻米坐嘅「和風日式café」✨ 呢間啱晒鍾意打卡嘅港女,木系佈置非常文青 🪵•【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯 $178|🌟 7/10𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁∙𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗶𝘀𝗼 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼蟹殼上面鋪上滿滿嘅蟹膏,撈埋個飯入口creamy。個人認為係成餐最好味嘅餐點 🫶🏻🦀️◐ 培根蛋黃奶油貓耳朵 $138|🌟6/10𝗢𝗿𝗲𝗰𝗰𝗵𝗶𝗲𝘁𝘁𝗲 𝗔𝗹𝗹𝗮 𝗖𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮卡邦尼亞醬其實好難出錯,鍾意芝士味嘅人不妨一試。個人認為可以再多少少培根🥓 覺得好多貓耳朵,但唔夠肉 🥹 ◐ 朱古力班戟·鮮果·鮮奶油 $118|🌟5+2/10𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲∙𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁∙𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺5 分味道,再加2分賣相 📸️ 覺得班戟有啲乾,好似食緊海綿蛋糕,建議加返多啲chocolate sauce 🍫 朱古力醬係dark choco 唔太甜◐ 百利甜酒咖啡 𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆𝘀 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 $52Baileys味比

推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑

𝗢𝗿𝗲𝗰𝗰𝗵𝗶𝗲𝘁𝘁𝗲 𝗔𝗹𝗹𝗮 𝗖𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮

◐ 朱古力班戟·鮮果·鮮奶油 $118|🌟5+2/10
𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲∙𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁∙𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺

◐ 百利甜酒咖啡 𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆𝘀 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 $52
Baileys味比想象中啖,但勝在唔太甜

◐ 血橙果粒茶 𝗕𝗹𝗼𝗼𝗱 𝗢𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲 𝗧𝗲𝗮 $46
顏色超級橙紅,可惜個壺唔太「打卡-able」

🍴 @mutarestuarant
📍 MUTA Restaurant by ATUM (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地庫B131號舖
地區:#laymao_尖沙嘴