2020-11-01 154 浏览
最近屋企人提起以前係曼谷食流水蝦,又新鮮又好食😋😋我就諗起香港都有,決定帶屋企人去試🥰這間店名都好有泰國風情😍,入都店內,位置都闊落😆座位旁邊已經見到蝦係水池生猛咁游來遊去🥰坐係位旁邊已經可以慢慢夾😌食店主打流水蝦😆每枱都會準備冰桶同夾,仲有剪刀,店員會好貼心咁教客人點樣將蝦冰暈再剪😎開始時店會提供左一盤已處理好嘅蝦,同和牛,可以燒住先,再自己慢慢夾蝦🦐。除左蝦🦐之外,出面仲有勁多海鮮,例如大扇貝,蠔🦪,大蜆,東風螺等😋😋全部都好新鮮又靚👍🏻燒野食緊係唔少得有肉類😌有扒類,丸,同雞翼等😋蔬菜方面,有金菇,翠玉瓜同菠蘿🍍等😎仲有熱食嫁😍泰國野更係唔少得冬陰公湯😋仲有大大條嘅台灣腸🤤私心推,台灣腸本身都係熱食,但我會再燒一燒先🥰因為燒到個皮脆脆地,食落外脆肉嫩😋講返食物嘅味道,蝦🦐好鮮味😋因為蝦真係新鮮游緊水,即燒可以更新鮮🥰可以加少少鹽落去,做鹽燒👍🏻🤤扇貝,超大隻,我地初初唔識燒,後黎店員教我地,扇貝燒都出左汁,就要反一反佢個肉,咁先唔會燒得咁干😚我仲見到有食落加左粉絲添😋貝同蠔都好鮮味。🤓比較有特色嘅係東風螺,平時比較少有得燒,但燒起黎,口感好特別,幾好食🥰肉類方面,和牛🤤好多雪花,

這間店名都好有泰國風情😍,入都店內,位置都闊落😆

燒野食緊係唔少得有肉類😌有扒類,丸,同雞翼等😋

蔬菜方面,有金菇,翠玉瓜同菠蘿🍍等😎

肉類方面,和牛🤤好多雪花,食落嫩嫩,有油香👍🏻雞翼整得好入味😍一款咖哩一款黑淑,辣辣地好野味😋仲有超多款串燒😍

蔬菜,覺得燒菠蘿同太啡菇好正🥰菠蘿又甜又好味❤️

最後仲有雪糕💕有勁多口味可以任揀💕我揀左抹茶同奶茶。抹茶同奶茶都好濃又滑😋