2019-04-03 121 浏览
今日同朋友庆祝生日~寿星妹落Order话今年要食得特别D既餐厅~上openrice揾呀揾,就俾我揾到呢间充满异国风味既餐厅!未去过仲惊位置难揾,点知一行入亚士厘道已经见到佢d宣传易拉架所以比我地原定仲早左去到~入到去寿星妹即刻好surprise~因为无论环境定背景音乐都充满异国风情~墙上好多画,店内仲有好多特色摆设~咁岩我地隔离台系外国人,佢话感觉好似我地去左旅行咁!之后就点餐啦~侍应系唔识讲中文既所以要用英文点餐~上openrice做定research,知道Chicken Tagine系必叫之选~侍应问我地要饭定要包~做过research梗系知Chicken Tagine既汁点面包食系一绝架啦!所以二话不说就话要bread~~~~另外叫埋寿星妹最爱既Pizza同烤鸡翼!本身仲想试埋serma drink vitamin c,不过寿星妹喜欢既苹果味已售罄,侍应就介绍我地要杯Mango Lassi,印象中openrice饭友都推介呢杯饮品于是就叫埋啦~不过惊太饱所以只叫左一杯~因为餐厅好贴心咁每台摆左支bonaqua水,所以我地谂口渴都唔惊啦~首先Mango Lassi黎左先~好香好浓既

首先Mango Lassi黎左先~好香好浓既芒果味~寿星妹话好fresh好正😋
之后系烤鸡翼Griled chicken wings上台先。6只整齐排列~附上一个白色既酱汁,初头以为系Sour cream~一食原来系咸咸地~有d似蒜蓉包既味道!用黎点鸡翼好夹好香口~
Grilled Chicken Wings

之后招牌菜Chicken Tagine上台~原锅上好特别,打开盖一睇~feel到d热气系咁供出黎~热腾腾的~KEEP到入面既鸡肉热辣辣!鸡肉份量好多,酱汁个样似咖哩汁又似西柠鸡既汁~试一啖~鸡肉炖得非常嫩滑,一d都唔鞋,配埋个酱汁好好食,再试下随Chicken Tagine附上既包,系热辣辣似新鲜出炉既薄饼!本人好怕D包冻哂硬绷绷的~呢个一D都唔会!点埋酱汁食又别有另一番风味~招牌菜果然系招牌菜~

Chicken Tagine

PIZZA随后送上~一见到个卖相已经流口水,Pepperoni铺系涂满蕃茄酱既饼底上再加上全溶既芝士,完美既拉丝效果令寿星妹急不及待用手扯出黎食~但太热辣亲手,实在太爆笑~😂😂😂建议各位都系乖乖用番刀叉切出黎食啦!味道方面系出色既~Pepperoni同芝士既香味唔驶讲大家已经想像到,但个蕃茄酱系令成个pizza更加突出!蕃茄酱偏咸唔酸。不过个pizza好大个~建议3个人以上share食好d~我地两个人食下食下唔觉意全部野清哂!可想而知系几好味!但个代价就系大家个肚胀到就黎生得咁~

Pepperoni

卖单五百几蚊~呢个价钱食到咁饱仲要唔驶撘飞机都食到咁正宗既摩洛哥菜式~寿星妹对表示非常满意~

Mango Lassi
Chicken Tagine With Bread