唔知大家有无发觉有时日日出街食早餐好容易食厌🥹 可能因为我份人对于早餐比较专一,对港式茶餐厅嘅🅱️餐沙嗲牛肉面比较情有独钟🤣 基本上平时如果出街食早餐,通常都系食开 #dia_沙嗲牛肉面🍜 (我都知道好邪恶😈🙈)唔知有无人同我一样呢?🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️ 不过其实甚少转口味嘅我都有唔系食🅱️餐嘅一日嘅🤣 就系食C餐啦!话说半年之前之前同几个朋友一齐晨早流流喺观塘觅食,我地当中有一位正正就系观塘街坊,非常熟路,带我地去咗呢间茶餐厅,仲介绍咗外面少见嘅鱿鱼面🍜😮早餐C:▫️招牌秘制香辣鱿鱼公仔面🦑▫️3.6牛乳炒蛋并肠仔▫️芝士火腿牛角酥呢个早餐只系$35(唔知道宜家有无加价)不过都真系算劲抵!😍😍😍 因为佢用啲料都几靓,唔系就咁俾块薄方包你,而系有烤热咗嘅牛角包🥐,同埋火腿、肠仔同埋炒蛋(3个𩠌!!!)鱿鱼面啲鱿鱼都起码有几块,好足料🥳 ▫️佢呢度有啲早餐,例如五香肉丁公仔面/ 榨菜肉丝汤米粉 更加系配埋牛油脆猪🐷🧈 OMG❤️❤️❤️ 可惜我始终都系钟情沙嗲牛肉面,呢度嘅沙嗲牛面只系$32,唔知系咪全城最抵呢?(如果有平靓正嘅可唔可以推介俾我as well)😝 因为我见大多数餐厅啲早餐通常已经卖到

早餐C:
▫️招牌秘制香辣鱿鱼公仔面🦑
▫️3.6牛乳炒蛋并肠仔
▫️芝士火腿牛角酥

▫️

可惜我始终都系钟情沙嗲牛肉面,呢度嘅沙嗲牛面只系$32,唔知系咪全城最抵呢?(如果有平靓正嘅可唔可以推介俾我as well)😝 因为我见大多数餐厅啲早餐通常已经卖到$40字头,开始觉得仲有$30几蚊嘅早餐已经算几抵⋯⋯🥹

大家去观塘附近返工之前,可以去食个「是靓早」!☀️🍜🍽🤣

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

龙城冰室 (观塘)
观塘骏业街56号中海日升中心地下A号舖