2023-01-17 33 浏览
忙碌左5日,終於到星期6可以去拍拖嘅日子啦,一早已經知道古今嘅特色壽司好特別,今日就同男朋友去試下啦!超級龍卷風 $98由鰻魚、海老、芝士、青瓜同脆片整成嘅卷物好香口,鰻魚同海老再加芝士配合得天衣無縫,再加脆片令到口感更加豐富,開頭都會擔心會唔會好漏,但加左青瓜去一去陣油膩感,食完一舊又一舊,完全唔覺得漏!蜘蛛 $103由炸軟殼蟹、青瓜、牛油果、蟹柳整成嘅卷物,完全滿足晒我呢個超愛食軟殼蟹嘅要求!蟹柳都有驚喜,真係食到蟹嘅鮮味,呢個有驚喜!另外就係我本身好怕食牛油果,但我覺得同其他配料味道十分夾,我食完都唔覺有牛油果陣臭青味,呢點要讚!大阪自家製炸雞 $78呢份炸雞有5件,外層炸得好鬆脆,裡面重保留雞肉嘅肉汁,超中意食雞嘅雞精表示十分滿意!雞中翼串 $32一串有兩件雞翼,燒得十分香口,外皮勁脆!醃得好入味,唔會淡到咩味都無,勁香口連啲骨都燒到好脆,我差啲連骨都想食埋!今次我係食銅鑼灣呢間分店嘅,位置十分方便,就係正Sogo格離,食完個lunch就可以落去血拼啦!性價比都唔錯,我地兩個胃口都唔大,食完呢4樣野都飽到捧住個肚啦,下次再黎試下其他先!
忙碌左5日,終於到星期6可以去拍拖嘅日子啦,
一早已經知道古今嘅特色壽司好特別,今日就同男朋友去試下啦!

超級龍卷風 $98

蜘蛛 $103