2023-06-21 33 浏览
餐廳位於荃灣如心廣場2期,裝修用咗好多心機去打造成一條美食街咁,天花掛滿咗燈籠,牆壁整到好似一間間獨立嘅舖頭,仲掛咗唔同嘅招牌,感覺好似去咗一個food court咁🤣 餐枱之間都有充裕嘅空間,唔會坐得好迫👍🏻 呢度係用QR code落單,上菜速度好快💨🔸砂煲肉骨茶配白飯🍲砂煲滾熱辣,店員叮囑我哋要小心,千祈唔好掂到個煲😂 肉骨茶幾足料,用咗肋骨肉,唔會好多脂肪肥淋淋,豆卜吸晒湯,金菇同腐皮都好掛湯👍🏻 湯疷幾香藥材味,味道偏甜,似紅棗嗰種甘甜味,唔會苦苦澀澀👍🏻🔸去骨星馬雞喇沙🍜喇沙有4種麵條選擇,我哋㨂咗粿條,即係河粉,湯底唔算辣,椰奶香味比較突出,飲晒都唔覺得鹹👍🏻 去骨海南雞幾嫩滑,我最鍾意個辣醬,幾辣下,點雞食非常過癮,辣到我要飲奶解辣😂🔸青檸涼拌魚皮夏天咁熱真係啱晒涼拌,想食幾酸可以自己唧啲青檸汁調味,裡面有青瓜、黑木耳同魚皮,魚皮口感好好,好厚好爽口🥰🔸芒果鮮椰特飲🥭杯底有芒果肉同芒果爆珠,椰汁夠甜啱晒解辣👍🏻🔸貓山王榴槤麻糬甜品用咗椰汁做底,有唔少斑斕啫喱,榴槤麻糬唔算好q但味道幾香👌🏼📍#玖子茶 (#荃灣美食)荃灣大河道98號如心廣場2期2樓214號舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左

🔸砂煲肉骨茶配白飯🍲

🔸去骨星馬雞喇沙🍜

🔸青檸涼拌魚皮

🔸芒果鮮椰特飲🥭

杯底有芒果肉同芒果爆珠,椰汁夠甜啱晒解辣👍🏻

🔸貓山王榴槤麻糬

📍#玖子茶 (#荃灣美食)
荃灣大河道98號如心廣場2期2樓214號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎