2018-08-04
依家既手調飲品大行其道,真係總有一間係左近前幾日同朋友行旺角,行到熱辣辣見口渴就諗住買返杯野飲消消暑見到呢間新開既,門面都裝修都好型格,我地三個都有興趣一試同一般盛行既手調飲品有啲唔同,唔係sell台式既珍奶個類,反而係有好多既茶類有果茶、純茶、奶蓋茶、冷泡茶,連加入氮氣茶都有以茶同鮮果做主既mocktail又幾特別啵,仲配有唔同既人名添,你地估下我揀左邊杯嘻嘻,個日我著左白鞋仲有得減十蚊添店内既人手都應該好充足,我地order左之後都好快就有得飲呢杯就係我既“Tommy-超級特調果茶”HKd$44好大既一杯呀,隻色仲好靚添以茉莉茶做底,混合新鮮嘅芒果、菠蘿、西柚、士多啤梨同紅肉火龍果,加上有薄荷葉,飲落好fresh好解暑仲要啲生果好新鮮,飲完仲有生果食其中一位朋友就要左杯“荔枝綠妍茉莉氮氣茶”HKd$34加入左氮氣既茶會有層泡,加上卙落個啤酒杯到,真係好似成杯『啤酒』咁呀而另外一位朋友就買左杯“ 奶蓋鮮西瓜火龍果沙冰”HKd$46又係大大杯,三層分明又吸精試左啖,好飲呀!個奶蓋夠挺夠滑又綿密,個沙冰都打得好 smooth ,估唔到西瓜同火龍果個味係咁夾睇見朋友呢杯偽啤酒,真係飲茶都要
前幾日同朋友行旺角,行到熱辣辣見口渴就諗住買返杯野飲消消暑
見到呢間新開既,門面都裝修都好型格,我地三個都有興趣一試
有果茶、純茶、奶蓋茶、冷泡茶,連加入氮氣茶都有
嘻嘻,個日我著左白鞋仲有得減十蚊添
店内既人手都應該好充足,我地order左之後都好快就有得飲
呢杯就係我既“Tommy-超級特調果茶”HKd$44
好大既一杯呀,隻色仲好靚添
仲要啲生果好新鮮,飲完仲有生果食
其中一位朋友就要左杯“荔枝綠妍茉莉氮氣茶”HKd$34
又係大大杯,三層分明又吸精
試左啖,好飲呀!
睇見朋友呢杯偽啤酒,真係飲茶都要同佢碰碰杯,講返聲“cheerssss”