2021-10-01
.《小茶屋》呢間見到個樽就會認得佢地🤣 一直好鍾意佢地樽裝既design! 透明既樽可以展示到飲品既顏色同漸變層!而且依家戴口罩咁麻煩,買完手搖都會想搵個位慢慢嘆!佢採用既鋁罐密封開口可以唔駛即時飲用,仲唔驚會行行下倒瀉~ 幾方便!🍭玫瑰荔枝煎茶加蘆薈($36)佢地主要賣既茶飲既配搭好專同少見!主要分咗抹茶/焙茶/玄米茶同煎茶~ 而煎茶既配搭係水果類加蘆薈/爆珠/椰果~ 呢款賣相好靚💕 開初聞落幾有荔枝味,但飲落反而玫瑰味重啲!但整體幾清新幾fresh!! 🍭鮮奶黑糖珍珠抹茶($38)抹茶/焙茶/玄米茶就配鮮奶同朱古力~ 鮮奶又可以加紅豆/黑糖珍珠~ 我係抗拒唔到黑糖+珍珠+鮮奶🤣 雖然好想試下焙茶/玄米茶,同埋茶加朱古力係咩味,不過第1次飲緊係試下最common 既呢款!我其實有少少怕飲抺茶~ 驚佢太重苦澀味~ 呢款唔太甜,抺茶味好濃郁又唔會太苦同甘,我認為幾出色!而且珍珠數量唔少,包你啖啖都食到珍珠🤩🤩 呢間啲茶飲真係幾出色!期待下次再去試埋焙茶同玄米茶類!!!
《小茶屋》
🍭玫瑰荔枝煎茶加蘆薈($36)
🍭鮮奶黑糖珍珠抹茶($38)
呢間啲茶飲真係幾出色!期待下次再去試埋焙茶同玄米茶類!!!