2022-03-20 35 浏览
最近疫情關係比較嚴重條街到真係少咗好多人出去食飯嘅朋友都相對少咗,好多餐廳都面臨一個好嚴峻嘅時候,今日由於要出去工作所以都要喺尖沙咀附近搵嘢食,上網search到呢一間係食一個巴基斯坦菜嘅餐廳感覺幾有特色一於去試吓,呢度之前係會有一個午市自助餐但係可能疫情嘅關係佢哋而家都暫時取消咗只有a la carte不過唔緊要 應該一樣可以試到一啲比較特別嘅菜式今日的餐廳係位於金馬倫道叫tribes呢度嘅餐牌大概都係以雞肉為主飾物有少少似印度菜但係應該唔同 但自問唔算好熟悉呢度餐廳嘅環境好舒服梳化同埋牆身嘅花紋唔錯以藍白為主調 背景音樂都係一啲巴基斯坦嘅歌曲聽落好興奮另一邊就會係一個窗口位可以望到出面嘅街景感覺比較開揚今次我哋嗌咗嗰個就係一個蒜蓉薄餅Chicken taws masala 同daal mash makhnidaal mash makhni今日個口感有少少好似薯仔咁講不過原來我上網睇佢係一個用扁豆組成嘅一個菜式食落感覺好特別,佢係撈咗少少一啲嘅咖喱同埋番茄所以係幾開口但係佢就比較重口味嘅話所以配上薄餅我覺得係一流呢一個烤餅我成餐飯最欣賞嘅一道菜!佢熱辣辣新鮮相嘅時候真係好香嘅牛油味而
不過唔緊要 應該一樣可以試到一啲比較特別嘅菜式

以藍白為主調 背景音樂都係一啲巴基斯坦嘅歌曲聽落好興奮

另一邊就會係一個窗口位可以望到出面嘅街景感覺比較開揚
今次我哋嗌咗嗰個就係一個蒜蓉薄餅
daal mash makhni
食落感覺好特別,佢係撈咗少少一啲嘅咖喱同埋番茄所以係幾開口

但係佢就比較重口味嘅話
所以配上薄餅我覺得係一流
呢一個烤餅我成餐飯最欣賞嘅一道菜!
佢熱辣辣新鮮相嘅時候真係好香嘅牛油味
而且佢係非常之大塊
呢一個烤餅質感比較軟熟唔油膩

用一個馬薩拉雞肉就係比較常見嘅菜式

佢係集合好多種嘅香料同埋一啲嘅薑去整呢一度菜式,上碟嘅時候香氣四溢!而且辣到適中
咖喱味好香,雞肉亦都非常之嫩

而且份量比我想像中嘅多,非常不錯
希望疫情快啲好返我可以試吓佢嘅自助餐