2022-10-31
今日去完旺角行街街,當然要搵嘢食,旺角餐廳選擇咁多,想食辣嘢,但係又唔想食平時的四川菜咁單調,就同朋友搵咗呢間 辛手村 佢哋以四川Fusion菜為主,例如:麻辣黑松露/日式壽喜燒味干鍋等口味是餐廳自家創,出面一般餐廳好難食到佢哋嘅菜式。而且餐廳係每晚9點30後就會調校燈光,改變成酒吧形象,晚上放工想chill下嘅朋友仔岩晒!串燒做頭盤辛手雞肉軟骨棒川燒翠玉瓜日式燒鰻魚村岩燒厚切牛舌心主菜麻辣黑松露乾鍋-裏面有肥牛片,香腸,蝦-四川麻辣,但加上黑松露味道,真係第一次試。再嚟兩杯特色飲品芭樂烏龍冰茶鳳梨烏龍冰茶-淡淡的鳳梨味唔會太甜甜品依度有我最鍾意的冰粉,仲要係柚子冰粉頭盤辛手雞肉軟骨棒川燒翠玉瓜日式燒鰻魚村岩燒厚切牛舌心主菜麻辣黑松露乾鍋-裏面有肥牛片,香腸,蝦-四川麻辣,但加上黑松露味道,真係第一次試。再嚟兩杯特色飲品芭樂烏龍冰茶鳳梨烏龍冰茶-淡淡的鳳梨味唔會太甜甜品依度有我最鍾意的冰粉,仲要係柚子冰粉#私房菜 #川菜 #旺角餐廳推介 #旺角 #旺角餐廳 #約會勝地 #拍拖勝地 #打卡 #打卡餐廳 #香港餐廳推介
串燒做頭盤
再嚟兩杯特色飲品
芭樂烏龍冰茶
鳳梨烏龍冰茶-淡淡的鳳梨味唔會太甜
甜品
依度有我最鍾意的冰粉,仲要係柚子冰粉頭盤
辛手雞肉軟骨棒
再嚟兩杯特色飲品
芭樂烏龍冰茶
鳳梨烏龍冰茶-淡淡的鳳梨味唔會太甜
甜品
依度有我最鍾意的冰粉,仲要係柚子冰粉