2024-04-27 33 浏览
早前网上见到间好有特色嘅火锅店,一于约埋朋友仔👭🏻去试吓。火锅店设计以香港60年代怀旧风为主🎞️。装修好花心思,好适合打卡呀📸 热水壶,碗筷,水杯都系60年代嘅风格!背景音乐都系60-80年代大热既流行曲🎶,真系好啱带埋阿爸阿妈一齐食😋嚟紧母亲节真系要再去🤗沙嗲汤底好明显真系落咗好料,好香浓,好香沙嗲味,好适合碌牛肉🥩。蕃茄粟米浓汤底蕃茄🍅味好出,配合埋粟米🌽,汤底好甜,浓度啱啱好醉鸡卷皮蛋酱拌面🍜呢个系侍应推荐嘅菜式,醉鸡🐥好入味!皮蛋🥚酱少少香辣好惹味,拌面真系一流!顶级肥牛🥓牛肉味好出,好腍滑,份量多,性价比超高👍🏼蟹子墨鱼滑🦑好弹牙,而且鲜味十足!!!海鲜🦐因为三个女仔食,唔系叫咗好多嘢。嗌咗两款海鲜鲍鱼同蛏子,两样都好新鲜。熊仔爆柠茶🐻🍋值得推介嘅,足料得来劲大杯。杯爆柠茶仲大过我块面,啱晒打边炉。🩷❤️🧡💛💚🩵💙💜🩷❤️🧡💛💚🩵💜发现原来佢哋晏昼都可以打边炉稼,下次可以食完再行阵街都得呀🙊

沙嗲汤底
好明显真系落咗好料,好香浓,好香沙嗲味,好适合碌牛肉🥩。

蕃茄粟米浓汤底
蕃茄🍅味好出,配合埋粟米🌽,汤底好甜,浓度啱啱好

醉鸡卷皮蛋酱拌面🍜

顶级肥牛🥓
牛肉味好出,好腍滑,份量多,性价比超高👍🏼

蟹子墨鱼滑🦑
好弹牙,而且鲜味十足!!!

海鲜🦐

熊仔爆柠茶🐻🍋