2018-08-23 2419 浏览
尖沙咀好多美食,突然好想食日本菜,而且想搵一間居酒屋係坐得耐、傾吓計,食吓海鮮、刺身、燒烤食物,朋友就推介秋田浜燒食堂。職員服務殷勤親切,隨即安排我哋坐兩人枱位置,仲即時俾咗兩杯茶我哋。餐牌食物多款選擇,有套餐、有散叫食物,而且海鮮價錢合理,值得一試。見到套餐KYOTO Set入面嘅食物都非常豐富,又唔使諗到頭都爆,可以樣樣都試吓,隨即我哋order左呢個套餐。枱上面有三款醬汁,柚子醬同埋牛肉燒汁都係我至愛,食海鮮同埋牛肉點一流。特上刺身拼盤五點分別有劍魚,牡丹蝦,三文魚同埋帶子等,全部都係非常新鮮嘅刺身。我比較鍾意食帶子刺身,帶子非常大隻,食落去爽口,見到帶子入面嘅條紋一條條,好新鮮添。朋友最Enjoy玩一手拿赤蝦遊戲,店員首先給予一對手套🧤及一籃赤蝦,估唔到我朋友一手就攞咗10幾隻蝦,仲要每一隻都好大隻,好抵食呀。除咗燒赤蝦之外,仲有燒鮑魚、燒帆立貝同埋燒北寄貝等等,一邊睇住店員好有耐心地燒烤,一邊享用,真係一流嘅服務。日本餐廳推介蟹味噌甲羅燒,一定要試吓嘅食物。將燒好咗嘅蟹膏搽上去白色嘅米通上面一齊食,簡直絕配。仲有賣相好吸引嘅山之惠黑松露茸野菌箔燒,可以清一清腸胃。京都海鮮湯茶

特上刺身拼盤五點

日本餐廳推介蟹味噌甲羅燒,一定要試吓嘅食物。
將燒好咗嘅蟹膏搽上去白色嘅米通上面一齊食,簡直絕配。

仲有賣相好吸引嘅山之惠黑松露茸野菌箔燒,可以清一清腸胃。

京都海鮮湯茶漬飯有三款配料選擇,我哋揀選左明太子。
茶漬飯好特別,比客人自己按喜好將茶倒落去飯入面攪勻一齊食,口感又脆又軟。

仲有我最鍾意嘅抹茶雪糕作為甜品

埋單只係$1100有找,每人平均消費$500左右,就享用到高質素食材同埋咁殷勤嘅服務,必定會再encore。