2016-10-21 129 浏览
好肚餓呀,這天放學來到Pizza Max Bistro,聽朋友說座位並不是很滿,所以我和寶貝都沒有book枱的念頭。看看食評說並不是那麼辣,是意式的印度菜,正合我口味,決心一試,整體店內環境花心思。咖喱角三件$60不少得小食啦,點了咖哩角,外皮較厚,香脆味美。內裡的豆子和薯蓉份量飽滿,每件都脹卜卜,仲有d印度香葉可以食埋落肚,一人件半咖哩角食後的確有點「濟」。蜆肉扁意粉$95蜆肉size算中等,唔細都好滿足,份量足夠。個汁濃稠度都算適中,蒜味香而不太濃烈,唔會遮蓋左蜆肉既鮮味,味道正正常常。意粉有咬勁,有水準!羊架四件$189 羊架肉厚煎得又金黃又香,帶肉汁,,好香的汁加上鮮嫩的肉,裡面幼嫩的粉紅色嫩肉立刻清晰可見。夠羊味而唔so,無得頂!!紅莓汁配雲呢拿雪糕$42太甜又帶清新紅莓汁,配上雲呢拿雪糕,味道十分香濃可口,好正。整體不算甜,甜中帶微酸,清新解膩,好滿足!!!點杯大飲品,芒果奶昔$42杯嘢顏色超Sharp,芒果味不太濃,味道較酸,沒有香港飲既奶昔咁傑,係比較流質!飲落去奶味比較重,幾特色,好飲!

咖喱角三件$60

不少得小食啦,點了咖哩角,外皮較厚,香脆味美。

內裡的豆子和薯蓉份量飽滿,每件都脹卜卜,

蜆肉扁意粉$95

蜆肉size算中等,唔細都好滿足,份量足夠。

意粉有咬勁,有水準!
羊架四件$189

夠羊味而唔so,無得頂!!
紅莓汁配雲呢拿雪糕$42

太甜又帶清新紅莓汁,

配上雲呢拿雪糕,味道十分香濃可口,好正。

整體不算甜,甜中帶微酸,清新解膩,好滿足!!!
點杯大飲品,芒果奶昔$42

飲落去奶味比較重,幾特色,好飲!